Publicitat
Política · 12 de Novembre de 2009. 13:40h.

La Llei Electoral reforça Benach

Montilla i Mas fan cas del president del Parlament

La Llei Electoral reforça Benach

Ernest Benach

El president de la Generalitat, José Montilla, i el cap de l'oposició, Artur Mas, han fet cas del president del Parlament, Ernest Benach, i han decidit posar fil a l'agulla a la Llei Electoral per combatre la desafecció. Benach, en una inusual roda de premsa dijous passat , va demanar "“davant dels esdeveniments viscuts a Catalunya els darrers dies" en al·lusió al cas Millet i l'Operació Pretòria, que la imatge de la política havia caigut  "als nivells més baixos des de la recuperació de la democràcia”.

El president de la cambra va instar a aprovar aquesta legislatura, malgrat que només queda un any, la Llei Electoral, perquè “ens trobem en un punt d’inflexió". “No m’agrada sentir dir que aquesta legislatura ja no es pot fer. Si hi ha voluntat política es pot fer, i és incompressible que després de trenta anys no s’hagi fet, aquesta llei”, va afegir.

La declaració va ser rebuda amb fredor per partits i mitjans de comunicació. Només el PSC -a través del seu portaveu al Parlament, Joan Ferran- va fer declaracions tot seguit en el que considerava "interessant" la proposta, però en la resta de partits va provocar malestar. Benach, en efecte, n'havia parlat en la darrera reunió de la Mesa del Parlament, però no s'havia concretat res més.

El tomb inesperat del president de la Generalitat ha fet canviar les coses. De fet, dimarts passat, el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, encara va recordar que hi havia una ponència parlamentària a la que li corresponia prendre la inciativa.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Carles Marti, Reus, 13/11/2009 - 08:35

Aquest home és un oportunista, un paràsit a Reus i a Catalunya. Perquè no ho deia abans això? Ah , no ho abia potser o potser buscava l\'oportunitat..?

#1 FART DE LA CASTA, Catalunya?, 12/11/2009 - 22:28

Si no hi ha llistes obertes i lliure elecció dels candidats, a les properes eleccions m'agradaria que hi hagués una espectacular abstenció per poder cridar ben fort i orgullós: VISCA CATALUNYA!!!!