Publicitat
Política · 12 de Febrer de 2009. 20:01h.

La majoria d''independents' de Junqueras són propers a ERC

Molts tenen lligams amb la Plataforma Sobirania i Progrés

La majoria d''independents' de Junqueras són propers a ERC

Enric Calpena i d'altres signants del manifest, durant la presentació

La majoria d''independents' que donen suport al candidat d'ERC a les properes eleccions europees, Oriol Junqueras, són propers al partit independentista. Aquest dijous s'ha presentat un manifest de suport a Junqueras, impulsat pel periodista Enric Calpena i el músic Joan Reig, que, sota el títol "Nosaltres, Junqueras", defensa que "a Catalunya i a la resta dels Països Catalans cal restaurar la confiança en la política" i que la trajectòria del candidat "com a historiador, professor universitari, divulgador i periodista, caracteritzat de sempre per una insubornable visió social i nacional, són una carta de presentació excel·lent davant l'opinió pública".

La majoria dels signants del manifest són propers a ERC i a Sobirania i Progrés, una plataforma independentista vinculada o amb simpatia pel partit independentista. D'entrada, entre els signants hi ha el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, i la diputada d'ERC Maria Mercè Roca. Per la seva banda, Joan Reig, músic i bateria del grup Els Pets, va formar part de la llista d'ERC a Constantí i Jordi Estalella estava a la llista per Vilafranca. Miquel Sellarès, exsecretari de comunicació del Govern, també s'ha adherit al manifest, com l'escriptor Sebastià Alzamora, director de la revista Cultura. També ha signat Alfred Bosch, escriptor i Coordinador de l'Àrea d'Història i Pensament Contemporani de la Conselleria de Vicepresidència de la Generalitat, encapçalada per Josep-Lluís Carod-Rovira.

També hi són l'actor Carles Canut, que va estar a la capçalera de la manifestació "Som una nació o tenim dret a decidir", igual que Isabel-Clara Simó. L'escriptora també és de la Plataforma Sobirania i Progrés, igual que Antoni Simon, Agustí Alcoberro, Elisenda Paluzié, Enric Viladot, Francesc Foguet o Enric Pujol.

Veure vídeo

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Miquel, Badalona, 13/02/2009 - 11:55

La Paluzie també hi era? Però si és militant d\'ERC! Quin sentit té que una militant d\'un partit signi un manifest en favor del candidat que presenta el seu partit a unes eleccions? És ridícul. Aquesta noia té una obsessió per sortit a la premsa

#9 Pep, Vallès Oriental, 13/02/2009 - 11:55

Jordi de Terrassa, m'ho has tret de la boca.
La notícia no té cap ni peus.

#8 jaume, Sitges, 13/02/2009 - 11:09

quin és el problema, el lógic és que un candidat d'Esquerra sigui recolzat per gent d'Esquerra, militants o simpatitzants, sobiranistes que creuen en un futur per el nostre país fora d'Espanya i dins d'Europa.

#7 ramon, Barcelona, 13/02/2009 - 09:54

Les opinions sobre la persona de Junqueras només poden ser bones, però desgraciadament votar-lo ell és donar un vot al TRIPARTIT, i això no ho tornarem a fer mail més !

#6 Jordi, Terrassa, 13/02/2009 - 08:17

La veritat és que em teniu fins als....
Clar que són propers a ERC. L'Oriol Junqueras és el candidat d'ERC!!
A qui volieu que fossin propers, al PP?