Publicitat
Política · 11 de Juliol de 2011. 22:27h.

La maledicció de Vicepresidència

Ortega mostra el mateix baix perfil polític que Carod

La maledicció de Vicepresidència

Carod i Ortega, el dia del relleu, amb el llibre que li va regalar Carod

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, té els mateixos problemes que el seu predecessor, Josep-Lluís Carod-Rovira, per omplir de contingut polític de Vicepresidència. En teoria, el càrrec de vicepresident és el número dos del Govern, però en realitat és un càrrec més institucional que executiu.

Mas, en realitat, va optar pel càrrec de Vicepresidència -que CiU havia criticat amb escreix quan estava a l'oposició- per donar rellevància a Unió però no té pes polític ni tampoc està fet en clau successòria.

Ortega, com ja li va pasar a Carod, no coordina la resta de consellers i el càrrec de vicepresident queda lluny del de conseller en cap o conseller primer -més propi de l'ordenament polític català-.

A més, la dirigent d'Unió tampoc ha començat amb bon peu perquè -a la polèmica pel seu currículum- cal afegir relliscades com la de felicitar Jordi Hereu per la seva 'reelecció' al capdavant de Vicepresidència.

Només cal repassar l'agenda institucional de la vicepresidenta per adonar-se'n que és similar a la de Carod com inauguracions menors o lliurament de premis. El passat 7 de juliol, per exemple, va inaugurar el seminari internacional 'Governança multinivell en un món de canvi' i el 6 de juny va presidir el lliurament dels Premis FIDEM a la Dona Emprenedora.

També ha presidit la presentació del llibre 'Estudis per a una Llei de Governs Locals de Catalunya 2007-2011, el 20 de juny, o signa un conveni per impulsar l'avenç de l'administració electrònica als ens locals catalans, el 18 de maig.

A més, Ortega, que és també consellera de Governació, té un difícil repte davant seu amb el qual s'han estimbat també tots els seus antecessors: una nova llei electoral. El mateix líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ja va manifestar en el darrer consell nacional del partit que "cal un sistema electoral diferent que permeti acabar amb les llistes tancades".

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 sulfuro sulfuro, Barcelona, 12/07/2011 - 17:16

Al ver la foto creí que la Sra Ortega estaba mostrando su última versión de curriculum.
En Alemania los tramposos, como ella, dimiten.
Aquí la trampa será motivo de promoción y loas
a la inteligencia y creatividad.
¿Será Ortega un@de l@s famos@s //mejores// de CiU?

#11 Farabundo Vila Sanjuán, Lloberola, 12/07/2011 - 13:12

És el problema de les quotes de partit dins els governs.

#10 juani, casterdefé, 12/07/2011 - 11:39

la juanita ortega és clavada al carod, una mica més espanyola, amb perruca i faldilla.

#9 barretina, BCN, 12/07/2011 - 11:33

Sap greu dir-ho, però Joana Ortega és el "fiasco" més gran de la política catalana...

#7 Josep, Sant Gervasi, Barcelona, 12/07/2011 - 09:52

FEU PENA.
La persecussió a la que heu sotmès en Carod és indigne de la professió que dieu representar.
Aquest sectarisme fa vergonya aliena.