Publicitat
Política · 8 de Novembre de 2016. 18:39h.

La manca de Pressupostos paralitza el Govern

La Generalitat només aprova iniciatives de caràcter menor

La manca de Pressupostos paralitza el Govern

Reunió del Consell Executiu

La Generalitat funciona amb uns Pressupostos prorrogats i això es nota en el dia a dia de l’acció del Govern. Fins que el vicepresident econòmic, Oriol Junqueras, i els negociadors de Junts pel Sí no aconsegueixin tancar un acord parlamentari sobre els comptes del 2017, l’Executiu està abocat a ajornar qualsevol llei, projecte o reforma de certa envergadura, i s’ha de dedicar a donar llum verda a iniciatives de caràcter menor.

El Govern, en aquest sentit, no ha anunciat aquest dimarts cap projecte de llei com sols ser habitual en les darreres reunions del Consell Executiu. D’aquesta manera, la consellera de Presidència i portaveu de l’Executiu, Neus Munté, ha aprovat la creació del programa Catlabs per tal de “reforçar el potencial existent al territori en matèria d’innovació digital, social i col·laborativa”. La portaveu del Govern, Neus Munté, també ha anunciat la creació d’una Comissió Interdepartamental que coordini les polítiques en matèira LGBTI per “eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia”.

L’Executiu, per altra banda, ha aprovat un decret per regular de la contractació i comercialització dels serveis de taxi urbà i interurbà que fan les empreses de mediació -emissores de radiofreqüència, sistemes de telefonia o aplicacions informàtiques- per “garantir els drets dels usuaris i evitar fraus”. A més, el Govern s’ha subscrit al projecte europeu ‘Polítiques bioenergètiques regionals sostenibles: un punt d’inflexió’ que té com a objectiu “reduir lea dependència actual envers els combustibles fòssils”.

La resta d’acords que han rebut el vist-i-plau en la reunió d’avui han estat la reestructuració del departament d’Empresa i Coneixement, els Estatuts de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya, l’alteració dels termes municipals de Sant Fruitós de Bages i de Sant Joan de Vilatorrada; i la delimitació de l’entorn de protecció del Castell de Miravet.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#2 botifler1914, Sinitaca, 09/11/2016 - 10:10

Hay inválidos que los son y otros que no quieren andar.

#1 Jordi Perpinyà, Perpinyà, 08/11/2016 - 22:05

I els 16.000 milions del dèficit fiscal...no paralitza?

#1.1 botifler1914, Sinitaca, 09/11/2016 - 10:09

16.000 más o MENOS

#1.2 Jordi Perpinyà, Perpinyà, 09/11/2016 - 12:59

Sense comptar València i Mallorca...