Publicitat
Política · 1 de Juliol de 2010. 21:20h.

La manifestació incomoda al PSC

Montilla vol manifestar-se amb la senyera, no amb el lema unitari

La manifestació incomoda al PSC

Montilla, amb una senyera, durant una celebració de la Diada

El president de la Generalitat, José Montilla, s'ha ficat en un embolic amb la manifestació en defensa de l'Estatut del proper dia 10. Montilla ja va anunciar, durant la seva declaració institucional de dilluns passat, la seva disposició a "manifestar la nostra indignació amb la serenitat d’un poble madur i que sap el que vol",  i va fer una crida  a que "respongueu massivament a la proposta de manifestació que forces polítiques i socials han d’organitzar per poder expressar cívicament i democràticament la nostra voluntat d’autoafirmació i d’autogovern".

Però el president va parlar de "fem de la senyera, la nostra pancarta unitària" mentre que Òmnium Cultural defensa una pancarta amb el lema "Som una nació. Tenim dret a decidir". El PSC tem, doncs, que l'acte derivi en una marxa independentista. La solució passaria ara per dues capçaleres: una de la societat civil amb aquest eslogan i una altra d'institucional amb la senyera.

El Portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ja ha aprofitat per demanar al president de la Generalitat que “aglutini el Govern, accepti l’oferiment que li va fer el president de CiU, Artur Mas, d’actuar unitàriament i encapçali la manifestació del 10 de juliol”.
 
Pujol ha explicat que “és en aquest escenari d’oferiment, de concòrdia i d’unitat CiU que ens sobta el punt de desgavell que hi ha dins del partit socialista” i, en aquest sentit, "volem saber si als dirigents socialistes els satisfà o no els satisfà la sentència del TC”. De la mateixa manera, també ha demanat al Govern català que “s’aclareixi”, ja que “els diferents partits del tripartit estan actuant de manera massa dispar”.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Artur, Barcelona, 05/07/2010 - 08:06

Omnium Cultural es una organizacion sustentada con muchos millones de euros por la oficialidad, ahora tiene que justificar los regalos que le hacen.Lo que debe saber este organismo es que debe trabajar por todosy no solo por los afines ideologicos.

#14 joloal, Barcelona, 05/07/2010 - 08:00

Mientras estais discutiendo si senyera, o si pancarta miles de catalanes parados horas enteras en el Bruc por la incompetencia de los que nos gobiernan. ¿Quereis de una vez poneros a trabajar y solucionar problemas, no a crearlos?

#13 a la mani de las refrescantes olas del mar, barna, 02/07/2010 - 19:41

y tan incómoda cuando miren atras y no vean casi nadie! quién va a arropar a politicos que cobra dos y tres veces lo que cobra ZP y encima no se bajan el sueldo mientras si lo hacen a los pobres degraciados!

#12 joan, barcelona, 02/07/2010 - 17:57

el montilla que es quedi a casa i deixi de fer l´hipocrita es un espanyolista nat,i que vaji a enganyar els que encara sel volen creure del baix llobregat.

#11 ccc, bcn, 02/07/2010 - 15:35

qui ha triat als srs i sres d'Omnium ? Pq per alguns això de les eleccions no serveix per res si no guanyen ells. Quant antidemòcrata amgat?