Publicitat
Política · 27 de Desembre de 2010. 19:36h.

La marxa de Mascarell deixa lliure el camí a Hereu

Mascarell podia ser l'alternativa del PSC a l'actual alcalde de Barcelona

La marxa de Mascarell deixa lliure el camí a Hereu

Jordi Hereu, durant una reunió amb membres del PSC

El fitxatge de Ferran Mascarell pel Govern d'Artur Mas complica l'eventual substitució de l'actual alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, com pretenen alguns sectors de la direcció nacional del PSC. De fet, la sortida del partit del futur conseller de Cultura augmenta les possibilitats que Hereu es mantingui.

Des del fracàs del referèndum sobre la reforma de la Diagonal, les enquestes havien accentuat el seu càstig a Hereu, que també s'ha vist perjudicat per escàndols com el de l'hotel del Palau de la Música i per alguns casos de corrupció a Ciutat Vella. La dimissió de la regidora d'aquest districte, Itziar González, per aquests dos casos, va treure a la superfície les tensions existents a l'equip municipal de govern i al partit.

Sectors importants de l'aparell del carrer Nicaragua estan convençuts que si Hereu repeteix com a candidat, el PSC perdrà l'alcaldia de Barcelona. El mateix Montilla mai s'ha pronunciat a favor de l'alcalde en les nombroses ocasions en què se li ha preguntat si serà el candidat del partit.

Mentrestant, Hereu, conscient que té en contra a la direcció nacional, s'ha atrinxerat a la federació de Barcelona, on té el suport del primer secretari, Carles Martí, destituït com a tinent d'alcalde després del fracàs del referèndum sobre la Diagonal. Des d'aquí, Hereu manté que serà el candidat.

Els dirigents del carrer Nicaragua han deixat passar les eleccions del 28-N per tenir més clar el panorama intern del partit. Des d'aquest moment, i com una forma d'evitar el continu augment de les tensions entre l'aparell i el sector catalanista del PSC, ningú de la direcció no ha desmentit les opcions de possibles candidats a l'alcaldia com a Antoni Castells o Montserrat Tura.

Un altre nom que ha sonat amb força ha estat el de Ferran Mascarell, que fins i tot es va mostrar disposat a participar en unes primàries en el cas que Hereu prengués la decisió de tirar la tovallola. En qualsevol cas, Mascarell no ha tingut cap inconvenient a deixar clares les seves aspiracions a ser el candidat del partit a l'alcaldia de Barcelona.

De fet, fonts del PSC expliquen que, durant les negociacions amb Artur Mas, Mascarell li va plantejar a Montilla que rebutjaria l'oferta del nou president de la Generalitat si tenia garanties de ser el candidat del PSC a l'alcaldia. Però Montilla es va negar i Mascarell va decidir donar el pas cap a CiU. De retruc, Hereu pot ser el gran beneficiat per la decisió del futur conseller de Cultura.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Josep, Barcelona, 28/12/2010 - 11:48

Només per aixó ja val la pena que en Mas hagi fitxat en Mascarell

#1 Xavier, BARCELONA, 28/12/2010 - 10:45

Hereu el gran beneficiat?...en realitat els beneficiats serem els ciutadans de Barcelona. Desactivant a Mascarell com a alcaldable ja només queda esperar la caiguda pel precipici de l'Hereu.