Publicitat
Política · 14 d'Octubre de 2009. 13:28h.

La meitat de dirigents de Reagrupament han sortit d'Esquerra

Rut Carandell, Jaume Renyer, Imma Bellafont, Imma Prat, Albert Pereira i Sandra Lomas

La meitat de dirigents de Reagrupament han sortit d'Esquerra

Jaume Renyer, en un acte al Palau de la Generalitat, amb Carod

El president de Reagrupament, Joan Carretero, assegurava en una entrevista a l''Avui', que "la majoria de la nostra gent, un 70%, no ve d’Esquerra", però gairebé la meitat de persones que estan en la direcció provenen de la formació republicana. Diversos exmilitants d'Esquerra van ser escollits per a incorporar-se a la direcció de Reagrupament durant l'Assemblea que es va celebrar en el Palau de Congressos de Barcelona. A banda del president de Reagrupament, Joan Carretero, exconseller d'Esquerra durant el primer tripartit; hi ha fins a 6 membres més a la direcció que provenen de la formació republicana. Els altres sis són, per ordre d'elecció: Rut Carandell, Jaume Renyer, Imma Bellafont, Imma Prat, Albert Pereira i Sandra Lomas.

Jaume Renyer és llicenciat en Dret per la UB i ha militat, des del 1975, successivament, del PSAN, Catalunya Lliure i ERC. Per la seva part, Rut Carandell ha estat 23 anys militant a ERC tenint-hi diversos càrrecs "mai remunerats", segons el currrículum que ha distribuït Reagrupament. En aquets mateix text, la portaveu de la formació de Carretero especifica que "he abandonat la militància aquest mes de maig en total desacord pel seu projecte actual".

Imma Bellafont  va militar durant 4 anys a Esquerra, des de 2005 fins a 2008, i el 2007 va participar a la candidatira de les primàries a les municipals de Vic de Francesc Codina. La cinquena exmilitant d'ERC a la direcció de Reagrupament és Imma Prat, que va ser regidora a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts des del 2003, primer com a militant d’ERC i, des de l’abril de 2009, com a independent.

Albert Pereira va militar a ERC des de 1990 fins el 2009. Va ser elegit president de la Federació Regional del Camp de Tarragona i formava part de l’Executiva Nacional d’ERC. Ha estat impulsor del “Manifest d’Almoster” (2006), que reclamava un canvi de rumb estratègic a ERC. L'últim membre de la direcció que prové d'ERC és Sandra Lomas que va militar a ERC l’any 2003 i fins el 2009. Segons el seu currículum "ja com a membre de Reagrupament, l’any 2008 és escollida Secretària d’Imatge i Comunicació de la Federació Regional del Camp de Tarragona d’ ERC, càrrec del qual va dimitir irrevocablement, el mes d’abril de 2009, fruit de l’obertura d’expedient disciplinari a Joan Carretero".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#20 angela, Barcelona, 15/10/2009 - 07:49

Els titulars d'e-notícies mai arriben ni a la meitat de la veritat. Jo no sé quines matemàtiques us han ensenyat però 7 de 18 s'aproxima més a un terç que a una meitat.

#19 Narcís, Igualada, 14/10/2009 - 23:18

És lògic, ja que van ser varis militants de ERC que van impulsar Rcat. Si han sortit escollits per la Junta Directiva de Rcat és pq els reagrupats els han votat. A part tothom s'hi podia presentar, fins hi tot persones associades el mes de setembre.

#18 Joan, Vic, 14/10/2009 - 21:00

Lomas aquesta a la Junta Directiva de Reagrupament.Falta un any per les eleccions i no hi ha temps a perdre.I no sóc becari de Calàbria,d'ERC me'n vaig anar fa temps.Estic d'acord amb la Laura,la majoria dels escollits treballen a l'administració...

#17 Joan, Vic, 14/10/2009 - 20:51

Hèctor, el nepotisme no es limita als descendents o ascendents, també abasta a altres familiars i persones del cercle íntim,per tant el cas de la Lomas és nepotisme.I, sí, els vau votar però fent renunciar a altres persones.No veig que pot aportar la

#16 Carles, Malgrat, 14/10/2009 - 20:41

I...?...... No sé on és la notícia.