Publicitat
Política · 24 de Novembre de 2015. 14:22h.

La Mesa del Parlament reconeix l’autoritat del TC

Presenta al·legacions per la suspensió de la declaració de sobirania

La Mesa del Parlament reconeix l’autoritat del TC

Un moment de la reunió de la Mesa

La Mesa del Parlament ha acordat  presentar al·legacions al Tribunal Constitucional per defensar la declaració de sobirania, que va quedar suspesa després d’acceptar el recurs presentat pel Govern espanyol.

La decisió de la Mesa s’ha pres malgrat que el text aprovat pels diputats de Junts pel Sí i la CUP definia el Parlament com el “dipositari de la sobirania” i l’instava a actuar supeditar-se “a les decisions de les institucions de l’Estat espanyol, en particular del Tribunal Constitucional”.

Els quatre membres de Junts pel Sí i el de Catalunya Sí que es Pot hi han votat a favor i, per contra, els membres de la mesa de Ciutadans i del PSC, José María Espejo-Saavedra i David Pérez, respectivament, han votat en contra de la mesura.

El vicepresident primer, Lluís M. Corominas, ha explicat que les al·legacions es presenten per defensar la funció d’impuls polític de qualsevol assemblea parlamentària legítimament elegida i contra el fet que “un òrgan jurisdiccional aturi en democràcia que el Parlament pugui fer una declaració política”.

El vicepresident segon, José M. Espejo-Saavedra, ha argumentat el vot contrari a la presentació de les al·legacions “per coherència” amb el que va emetre al ple contra la resolució, que considera que “és inconstitucional, està fora de l’ordenament jurídic, ultrapassa les competències del Parlament i desplega efectes jurídics”.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 E. Sobel, Barcelona, 25/11/2015 - 06:25

La Carbo que no es la de la serie Draps Bruts, sabe por ella misma o bien se ha asesorado que la pueden FREIR. No pongo su apellido por no hacer publicidad a una marca de vinagre catalana. Esto último los estelados lo entienden y si no lo aprenderan. Los mantras irreales a base de repetir se quedan

#7 Menos, barcelona, 24/11/2015 - 22:59

No os preocupéis, que el día de mañana ya desobedeceremos.

#6 Jordi, BCN, 24/11/2015 - 18:46

La Mesa del Parlament practica l'onanisme institucional.

#5 juanot, Itacaville de llobregat, 24/11/2015 - 17:16

molt bé, abans que res, coherència, si senyors

#4 pep, bcn, 24/11/2015 - 16:52

Això es un riure i no aturar mai, hahahah, ridícul darrera ridícul, i els collons per corbata. No desobeiran no, no tenen pebrots