Publicitat
Política · 19 d'Octubre de 2020. 15:39h.

La Mesa del Parlament va rebre "múltiples advertències"

El TSJC recorda que havien de "complir" les resolucions judicials

La Mesa del Parlament va rebre "múltiples advertències"

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) han condemnat els membres de la Mesa del Parlament, Lluís Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó i Ramona Barrufet; a vint mesos d'inhabilitació i a una multa 30.000 euros, per haver permès la tramitació de les lleis que emparaven el referèndum.

Els magistrats consideren provat que la Mesa del Parlament va tenir un paper clau quan va permetre que es tramitessin i es poguessin votar amb urgència les lleis de desconnexió i remarquen ho van fer "malgrat les múltiples advertències que van rebre del mateix TC i dels Serveis Jurídics de la Cambra autonòmica i malgrat que el ministeri fiscal ja havia iniciat accions penals contra això". "El deure dels acusats era, precisament, el de complir el resolt reiteradament pel TC", sentencia.

El TSJC també remarca que "l'exercici legítim' dels seus càrrecs parlamentaris no els habilitava en absolut per no fer cas als mandats de TC i molt menys per seguir, al marge per complet de la Constitució, el seu propi criteri sobre el contingut i l'extensió d'altres drets fonamentals que les defenses consideren que es trobaven en conflicte amb el deure de complir les resolucions com són els drets a la llibertat ideològica, d'expressió o de reunió o, fins i tot, el de participació política, ja sigui els de titularitat dels diputats de la majoria o els dels ciutadans als quals aquests representaven".

El tribunal conclou que la Mesa va tramitar les lleis tot i les advertències dels lletrats, que van expressar "clara i rotundament" que les lleis de desconnexió estaven "directament relacionades" amb les resolucions del Parlament anul·lades pel TC i que la seva admissió a tràmit "suposaria la infracció dels requeriments expressament realitzats pel tribunal".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Juguen amb avantatge, Barna, 19/10/2020 - 20:32

Saben que tard o d'hora Sanchez s'ho manegarà per que surtin, i amb paga assegurada mentre en el post-Covid moltísims catalans passaràn problemas i potser gana. Poden fer el fatxenda tant com vulguin i amb Hooligans inclosos per mantenir alta la moral amb excursións a Can Lledoners.

#2 Lobisome, BCN, 19/10/2020 - 18:34

Imaginen que, en lugar de las imágenes de los incidentes del 1-O, TV3 pasara en bucle día sí y día también las imágenes de los momentos en los que los secesionistas se burlaron de los jueces, desafiaron las leyes, se ciscaron en las resoluciones judiciales, ignoraron todas y cada una de las advertencias de los letrados...imaginen, digo...

#1 Montserrat, Manresa, 19/10/2020 - 17:14

La sentencia es massa lleu, aquesta trepa només entren en raó a través de la mà dura.Es creien omnipotents i en qualsevol pais civilitzat l'actitud xulesca de cremar els requeriments del Tc els hagués comportat una expulsió inmediata del càrrec i sobretot la cancel.lació del salari, que es l'unica cosa que els mal...que els toquin la butxaca