Publicitat
Política · 18 de Gener de 2013. 12:07h.

La Mesa rebutja la consideració de PPC i C's

Acorda mantenir l'acord d'admetre a tràmit les quatre propostes sobre la declaració de sobirania

La Mesa rebutja la consideració de PPC i C's

Reunió entre la Mesa i la junta de portaveus

La Mesa del Parlament ha acordat per majoria mantenir l'acord, adoptat dimarts, d'admetre a tràmit les quatre propostes de resolució sobre la declaració de sobirania i el dret de decidir del poble de Catalunya, presentades per CiU i ERC, el PSC, ICV-EUiA i la CUP, que el ple debatrà i votarà dimecres, segons que han informat els vicepresidents, Anna Simó i Lluís M. Corominas.

Prèviament, s'ha reunit amb la junta de portaveus per escoltar el seu parer en relació amb les peticions que van registrar dimecres els grups del PPC i C's, perquè la mesa reconsiderés l'acord d'admissió a tràmit d'aquestes propostes de resolució. Concretament, el PPC demanava que la mesa reconsiderés l'admissió a tràmit de totes quatre, i C's, la de totes excepte la del PSC.

La Mesa, assistida pels serveis jurídics del Parlament, manté, emparant-se amb la doctrina del Tribunal Constitucional (TC), la tramitació de totes quatre propostes de resolució, ja que considera que la funció de l'òrgan es limita a examinar si la les iniciatives compleixen els requisits de tramitació exigits pel reglament i que aquesta funció exclou la valoració de fons d'aquestes.

Els dos vicepresidents han insistit que les meses parlamentàries no poden incloure, dins la seva funció d'admissió a tràmit, cap judici d'oportunitat política sobre el contingut material de les iniciatives, ja que un judici així podria afectar l'exercici del dret fonamental de "participació política" i "expressió lliure de les opinions". La mesa, han remarcat, "s'ha de limitar a les seves funcions i ha de garantir el debat parlamentari".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 bffgb, bcn, 19/01/2013 - 11:56

Tot el que no estigui prohibit és obligatori...Els terúlians d'Intereconomia (C's i PPs) ens volen fer retornar a aquests temps, sense cap mena de dubte !

#2 justicia, rubricata, 18/01/2013 - 18:06

Front comú de PPC i C's contra la Declaració de Soberania: ...no somos nadie...

#1 sergi, sitges, 18/01/2013 - 13:03

Jo com a catala i espanyol declarare el meu municipi sobira del futur estat catala,no al reconeixere con fan ells amb espanya,llavors castelldefels,badalona,sant coloma,barcelona ciutat,tarragona,viladecans,terrasa,el prat,l'ospitalet,etc...tampoc reconeixerean el nou estat..com diu el quevec

#1.1 Ricard, Barcelona, 18/01/2013 - 13:30

Barcelona ciutat ja no pertany a la teva llista negra, i dia a dia els arguments espanyolistes us faran perdre el suport que encara queda. Els espanyols de Catalunya, sou tant victimes com qualsevol altre ciutadà, i aixó seguirà fent el seu efecte.