Publicitat
Política · 20 de Maig de 2009. 22:11h.

La ministra acusa un senador de CiU de cobrar comissions

Roig li demana "una disculpa pública per l'estupor i la consternació"

La ministra acusa un senador de CiU de cobrar comissions

Joan Maria Roig, amb el president Montilla, quan encara era president de l'ACM

La ministra de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, Elena Espinosa, va acusar aquest dimarts de corrupció el portaveu de CiU a la comissió de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Senat, Joan Maria Roig, durant la sessió de control a la cambra, al parlar dels interessos que supuetamente mantenia en una transacció comercial entre el mateix ministeri i la Cooperativa Arrossaire d’Amposta.

El senador havia presentat una pregunta sobre el retard del govern espanyol en el subministrament als bancs d'aliments. Roig va dir: "Quan hi ha persones que necessiten menjar, a vostè i al seu govern només els preocupa el que digui la premsa. Això demostra la incompetència de Medi Ambient, mentre augmenten les cues de gent que va a buscar aliments perquè no té res per subsistir".

La ministra Espinosa va contestar: "Sé que vostè és d'un ajuntament de Tarragona, on hi ha una cooperativa arrossera, a Amposta, en concret, amb la qual s'estan negociant 75.000 quilos d'arròs per al banc d'aliments. A lo millor aquests són els seus interessos, senyoria".

Roig ha remès aquest dimecres una carta a la ministra, en la qual exigeix una "disculpa pública per l'estupor i la consternació provocats per la seva resposta". I afegeix que "en gairebé vint anys de parlamentari mai m'havia trobat amb un atac personal que, a més de basar-se en falsedats, és impropi d'una ministra".

A més, Roig escriu a la carta: "Ni tinc res a veure amb l'Ajuntament d'Amposta, on durant vint anys he estat elegit democràticament alcalde, però que vaig deixar feliç i voluntàriament fa dos anys, ni, òbviament, em dedico a vendre arròs per cap empresa d'Amposta, que a més no és una empresa, sinó una cooperativa".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 pedro, amposta, 24/05/2009 - 20:56

tarde o temprano, este señor tendra su merecido y la Justicia actuará.

#8 Pep, Masdenverge, 21/05/2009 - 14:40

Estos alguns , Tortosina, són los socialistes tortosins no?

#7 La Tortosina, Tortosa, 21/05/2009 - 13:59

Pues alguns per aquestes terres el considerem un autèntic cacic convergent, amb tots los tics: populisme, nepotisme, especulació per benefici personal i escombrar sempre per lo seu poble.a costa de dividir les Terres de l'Ebre.

#6 Maria, Barcelona, 21/05/2009 - 12:37

Voleu dir que la traducció de "a lo mejor" és "a lo millor"?

#5 Meliq Salau, Reus, 21/05/2009 - 11:55

Aquesta ministra, a banda de calumniadora, ha demostrat un perfil molt baix. Ja sabiem, però, que alguna "miembra" del govern espanyol el seu únic mèrit curricular és haver treballat a les caixes d'estalvi andalusses per ésser parentes d'en Chaves