Publicitat
Política · 7 d'Octubre de 2019. 16:43h.

La moció de censura divideix el constitucionalisme

Iceta li diu "fracassada" a Lorena Roldán

L'abstenció socialista en la moció de censura contra el president Torra ha posat de manifest la divisió al constitucionalisme durant el debat que té lloc aquest dilluns a la tarda. El líder dels socialistes Miquel Iceta i la líder de Ciutadans Lorena Roldán s'han abrandat en una discussió durant el debat en la que Iceta ha titllat Roldan de "fracassada".

"Senyora Roldán, no enganyin més, no li diguin als catalans que la llibertat, la convivència i la tolerància depèn d'una moció de censura fracassada. Vostès han fet una operació política legítima, propagandística però fracassada de bell antuvi" ha afirmat. "Era la moció de la fracassada Lorena Roldán, sí, fracassada, perquè presenta una moció que perd" ha respost el dirigent socialista després de les acusacions de la líder de la formació taronja.

"Avui han d'intentar treure pit d'una operació fallida, i jo ho entenc. Com hauran d'explicar vostès el seu fracàs? Si tampoc amb els nostres vots reeixeix la moció de censura" ha indicat Iceta.

El líder socialista ha acusat Roldán d'atacar els partits constitucionalistes. "Admeti'm que si vostès volen demostrar que la unitat del constitucionalisme és el que els mou, no ataquin els constitucionalistes als debats parlamentaris. Si consideren que hi ha una alternativa demostri-ho de la millor manera possible, teixint complicitats amb partits que coincidim en unes coses i no en unes altres" ha dit. "No ens demani que la demostració a aquesta afinitat vingui donada per una moció condemnada al fracàs" ha defensat.

La cap de l'oposició, Lorena Roldán, ha acusat els socialistes de ser "els socorristes del procés" durant la seva intervenció i ha manifestat que "aplicar la Constitució no és una opció, és una obligació". La dirigent de Ciutadans també ha acusat Iceta de fer un "càlcul partidista" en l'abstenció i ha preguntat si "no suporten que nosaltres siguem els líders de l'oposició".

"Quin és el problema? El càlcul partidista, senyor Iceta? Que vosaltres no suporten que nosaltres siguem els líders de l'oposició? Això va de llibertat, de convivència" ha dit Roldán. La dirigent de C's també ha acusat els socialistes de "complicitat" i de "no defensar els catalans" per negar-se a votar a favor de la moció.

"Vostès perdran una oportunitat d'or per demostrar que vostès no emparen aquells que legitimen la violència. La seva forma de mantenir la convivència passa per no denunciar? Per quedar-se callat? Aquesta és la seva manera de defensar als catalans, el silenci? La complicitat? Aquesta no és la nostra manera" ha apuntat. Roldán també ha assegurat que "per al pla de Quim Torra són tan importants els escamots radicals com els equidistants".

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#12 Cris, Barcelona , 08/10/2019 - 07:50

Muy chulo con los partidos constitucionales y un blandengue amistoso con los independentistas. Iceta va por libre, cada día lo hace peor. El PSC es un desastre para Cataluña.

#11 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona, 07/10/2019 - 22:07

El actual presidente del Senado, Iceta, le dice "fracasada" a Lorena Roldán,... ay, no, calla, que se quedó sin presidir el Senado gracias a los secesionistas; qué majo, aún así les ríe todas las gracias y les hace todos los encargos que le mandan

#10 rosa, Barcelona, 07/10/2019 - 21:39

Caram tots sou Cs!!!!!!!. disimuleu una mica, ensenyeu massa la poteta....

#9 Don Pelayo, Baix Llobregat, 07/10/2019 - 20:44

Uno q tiene 17 escaños le dice fracasada a la que tiene 36.
Vino Iceta el mudo y dijo lo q pudo.
Lamentable el PSC

#9.1 Jordi BR, L'H, 08/10/2019 - 10:15

Encuesta de la Razon: C's pierde 11 y el PSC gana 11. Algo debe estar haciendo mejor el PSC que C's en estos últimos tiempos

#9.2 Don Pelayo, Baix Llobregat, 09/10/2019 - 16:28

Jordi no te fies d las encuestas q las carga Tezanos digo el diablo jajajaja

#8 Tom, Barcelona, 07/10/2019 - 20:37

Pero si todo lo empezó Maragall con el estatut..fueron ellos los que prendieron la mecha. También con el tripartito dejaron en manos de erc educación y cultura, cosa que aprovechó carod para meternos el separatismo hasta en la sopa. Ahora coalición con chis torra en la diputación..y encima se ofende este..por favor...Son cómplices de la barbarie