Política · 8 de Febrer de 2019. 16:28h.

La Moncloa no acceptarà “mai" un referèndum d'autodeterminació

Calvo demana diàleg dins de les "possibilitats legals"

La vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo, ha assegurat que la taula de diàleg acordada entre la Moncloa i la Generalitat no pot tirar endavant perquè “els independentistes no accepten que la canalització del diàleg sigui en el camp estricte de les possibilitats legals”. 

L'Executiu central ha donat a conèixer la proposta per a la negociació amb el Govern, que contemplava una taula de partits per plantejar solucions “amb total llibertat” i una persona que “faciliti la coordinació de treballs”. Tanmateix, Calvo ha afimat que les condicions del Govern “no són acceptables”.

“Mai acceptarem un referèndum d'autodeterminació, mai”, ha reblat Calvo, alhora que ha reiterat que “la sortida política de Catalunya ha de ser en el marc de dret. Tenim l'obligació de mantenir l'ordre constitucional”.

L'Executiu espanyol ha indicat que “no trenquem” el diàleg i “els governs seguiran treballant”, però ha assenyalat que “en l'àmbit que estàvem la situació s'encalla perquè aquesta proposta no és acceptada”. "Quan dues parts no es posen d'acord s'ha de parar”, ha asseverat.

Aquest anunci del govern de Sánchez arriba després que una majoria de barons del PSOE s'oposessin públicament en contra de la figura del “relator” en les negociacions entre la Moncloa i la Generalitat.

L'expresident espanyol, Felipe González, va asseverar que “no necessitem un relator”. “Per què necessitem un notari que certifiqui el que es diu o, que els convoqui, quan al Parlament sobren els notaris, assessors jurídics, gent que pren notes? Per què la Generalitat no fa funcionar el Parlament, seu natural de la trobada entre partits i de les possibilitats de diàleg?”, va demanar González.

També l'exvicepresident espanyol, Alfonso Guerra, va carregar contra Pedro Sánchez per acceptar un “relator” per a la taula de partits Guerra va acusar l'Executiu central d'estar “calcinant la democràcia per atendre els requeriments d'un grup de lladres de la nació”.

Sánchez i Torra, en una imatge de la reuníó a la Moncloa
Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#18 Sergi , Barcelona, 10/02/2019 - 01:12

O sea exactamente lo mismo que les dijo Rajoy durante años, aun recuerdo Referendum de autodeterminacion??? Ni quiero, ni puedo. Asi que Sanchez ha ido dando vueltas y vueltas y mas vueltas para acabar sacando las mismas conclusiones que Rajoy. Vamos, de puro sentido comun.

#17 Neferu, Barcelona, 09/02/2019 - 13:12

Yo entiendo que Pedro viendo las concentraciones y la repulsa popular que se le viene encima haya querido dar marcha atrás pero, no ha elegido las palabras adecuadas. Moncloa NO es nadie para decidir si se permite un referéndum o no. Yo no soy jurista pero soy objetiva y honesta y creo que es en el Congreso donde se debe dirimir esa cuestión

#16 Xisxes, Barcelona, 09/02/2019 - 08:50

Indepes !!! Tic,TAC,tic,TAC. Vuelve la derecha, la misma derecha que os pondrá en vuestro sitio.

#15 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 08/02/2019 - 21:42

I diamarts comencen las Fllas. I televisades.

A quin dels ninots indultaran ?

Rerserveu un bon forat a la vostra moleskine que la cosa promet.

#14 lepero, Barcelona/Tabarnia, 08/02/2019 - 21:00

Uno convencido de que obligaría al gobierno a pactar un referéndum de autodeterminación, y el otro convencido de que dándole hilo a la cometa lo solucionaría todo. ¿Cuál de los dos es más zoquete?