Publicitat
Política · 11 de Maig de 2010. 17:12h.

La moto 'verda' de CiU

La federació proposa que Catalunya desenvolupi la primera moto elèctrica d'Europa

La moto 'verda' de CiU

Oriol Pujol, amb la seva moto

El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol i la diputada Meritxell Borràs, han presentat una proposat de resolució sobre la promoció de la fabricació de motocicletes elèctriques, la primera a Europa. En la proposta, s'expressa que "en l'àmbit de l'automoció, ja fa temps que es treballa per disposar de vehicles elèctrics amb l'objectiu de ser més respectuosos amb el medi ambient".

En aquest sentit, "tant a Catalunya com a la resta de l'Estat quan s'ha abordat el tema dels vehicles elèctrics s'ha fet, bàsicament, des de la perspectiva del cotxe elèctric deixant en un segon pla tot l'àmbit de les motos i les motocicletes".

CiU creu que "cal ressaltar que el sector de l'automoció i, concretament, el sector de la motocicleta, ha estat històricament un sector econòmic important a Catalunya" i afegeix que "a hores d'ara, l'empresa Montesa - Honda ha presentat un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) pactat amb els treballadors i treballadores que representarà reduir en 180 llocs de treball la seva plantilla de Santa Perpètua de la Mogoda (Vallès Oriental) ja que trasllada la producció de les motocicletes a Itàlia".

Per tots aquests motius, CiU creu que "és necessari, sens dubte, explorar i impulsar que a Catalunya es pugui dur a terme la primera motocicleta elèctrica a nivell europeu. Fent-ho, Barcelona podria posicionar-se com a referent de la motocicleta no només pel seu ús sinó per la fabricació d'una motocicleta innovadora a Europa".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 diana, barcelona, 11/05/2010 - 22:46

només veig que culs gordos a sobre de les motocicletes anant cap al Dir. Som tant curts de mires? la resta del mon promovent la bicicleta i anar a peu, mobilitats actives i aquí tots orgullosos d'un vehicle "verd". o d'on creuen que ve l'electricitat

#3 Makari, Moja, 11/05/2010 - 20:47

La motocicleta eléctrica no contaminarà, peró per generar l\'electra, no ens estareu propossant de construir mes centrals nuclears, per casualitat?
No hem d\'oblidar que la generació eléctrica es la técnica mes poc eficient que es coneix.

#2 INDE-INDE-INDEEEE..RUN,RUUUNN, CENSA CASC, 11/05/2010 - 18:34

La moto fa 30 anys que els de ciu ens l´esteu venen.La vostrè moto te alguns problemes.el pedal s´encalla,les marxes no entren (sempre al ralentir),fa pudor de cremat i s´ofega.això si, de gasolina en gaste mès que cap altrè.

#1 Kiku, Barcelona, 11/05/2010 - 17:28

Aquest paio on viu? Fa 15 dies es va presentar a la seu d'Acció10 una "join venture" entre Rieju i varies empreses més precissament per a desenvolupar una moto eléctrica.