Publicitat
Política · 22 de Juny de 2015. 10:00h.

La nova dona forta del Govern

Munté assumeix Vicepresidència i Governació

La nova dona forta del Govern

Munté

La nova portaveu i vicepresidenta del Govern, Neus Munté, tindrà com a objectiu intentar suavitzar la imatge de l’Executiu català després que el seu antecessor, Francesc Homs, hagi protagonitzat amb les seves declaracions diferents polèmiques. Homs va titllar el ministre Montoro de “macarra” i va assegurar també que el Govern espanyol “ens té una tírria absoluta als catalans”.

"És molt lleig això que fa d'amenaçar amb el fet que es puguin no pagar les nòmines, perquè situa les coses en el terreny de la coacció: si no ens portem bé, no ens enviarà la remesa, i 240.000 persones a Catalunya es quedaran sense cobrar el seu salari a final de mes. Aquest és un tipus de plantejament de macarra, amb un to xulesc, amb un abús d'autoritat”, va dir Homs sobre Montoro.

Setmanes enrere, amb motiu de la xiulada durant la final de Copa, Homs va acusar el Govern espanyol de fer un “ridícul majúscul” i recordava un auto de l'Audiència Nacional espanyola del 2009 que negava que xiular contra l'himne espanyol fos delicte. "Què ha passat entre el 2009 i ara? A part que el govern espanyol ens té una tírria als catalans increïble, a part d'això, que no té cap mena d'empara legal per actuar”, va afirmar.

La nova portaveu, Neus Munté (Barcelona, 1970) és llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona. També té un màster en Dret Públic i Organització Administrativa per la Universitat Pompeu Fabra. Ha treballat com a advocada a la UGT de Catalunya.

Va ser membre de la Comissió Executiva Nacional de la Federació de Serveis Públics de la UGT de Catalunya, entre els anys 1996 i 1999. També ha estat Secretària d'Ocupació i Educació i Secretària de Política Institucional de la UGT de Catalunya, entre el 2004 i el 2010.

Va ser cap de gabinet del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, entre el 1999 i el 2002. També va ser Diputada al Parlament de Catalunya els anys 2002 i 2003. Militant de CDC des de 1996, va ser Secretària general adjunta de la JNC entre el 1998 i el 2000. Des del darrer Congrés del partit és Secretària executiva de l'àmbit sectorial.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 jaume, palafolls, 22/06/2015 - 14:47

munté no assumeix governacio!!! meritxell borras es fa carrec de governacio! més rigor siusplau!!

#1 Carlos Gomez, Bcn, 22/06/2015 - 11:31

Aquesta dona es la que se encarregara d´encendre els ciris i rebre les condolencies d´amics, comisionistes i banquers andorrans al tanatori.
I aguantar a la senyora Rahola que ja te molt merit.
Quin setembre mes mogut.