Publicitat

Torra ja no crida a la independència sinó a reconstruir Catalunya

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una crida aquest matí, des del Parlament de Catalunya, a “tot el talent que té el país” per encarar la fase de construcció després de la pandèmia de la Covid-19. “Necessitem mobilitzar tot el talent de Catalunya per fer front al que ha de ser aquest pla per fixar l’horitzó del país, en el qual ens juguem el futur de les properes generacions de catalans”, ha subratllat.

El cap de l’Executiu ha destacat que, després de la fase de rescat, on ens trobem actualment, vindrà la fase de reactivació, on caldrà parlar amb tots els partits polítics, però també amb “agents econòmics, socials, culturals, universitats, centres de recerca i executius de les empreses” perquè, amb cadascun dels sectors, “arribem a acords público-privats per saber com ajudar-los i com prioritzar les accions perquè la reactivació sigui possible”. Quim Torra ha destacat que en aquesta fase caldrà “una resposta inclusiva on tots ens escoltem”, amb “la implicació de tota la societat”, perquè el futur s’haurà de construir “d’una manera disruptiva”.

Per fer front a la situació d’emergència derivada de la crisi del coronavirus, el president ha destacat que els pressupostos de la Generalitat per al 2020 “ens dotaran d’un marc que necessitàvem”, però que, un cop aprovats, caldrà veure com es prioritza cada línia. “Només amb aquests pressupostos no ens en sortirem”, ha alertat el cap del Govern, que ha reclamat “transferències directes per part de l’estat espanyol, i no préstecs” per poder fer front al cost sanitari d’uns 1.800 milions d’euros que suposarà aquesta crisi.

En aquest sentit, Quim Torra ha demanat que s’elimini el topall de dèficit, que es puguin aplicar els superàvits dels ajuntaments i que es rebaixi el dèficit fiscal que pateix Catalunya. “Necessitem, ara sí, tenir un estat a favor, que el govern espanyol jugui a favor”, ha afirmat el president, que també ha exigit a l’executiu de Pedro Sánchez “diàleg i cooperació, sense imposicions”.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#11 Juan Jose García, Cunit, 25/04/2020 - 17:35

Lamentablemente,Sr Torra,el talento que había en Catalunya,la tuvo que abandonar gracias a sus políticas.
Y no volverán.Por lo menos,mientras manden Torras Orioles o Icetas.

#10 Cris, Barcelona , 25/04/2020 - 12:25

Durante tiempo no tocará independencia. Hay que rascar si nos da algo Europa y conviene ser Españoles un tiempo.

#9 Lepero, Barcelona/Tabarnia, 24/04/2020 - 23:24

No sé qué resultará más difícil, si la independencia, o reconstruir Cataluña después del tsunami de los últimos mhps.

#7 Ojotuerto, Calafell.tab, 24/04/2020 - 20:10

! Al final vemos a los de guante blanco en el Parlament!!!!!

#6 VRaptor, Alicante, 24/04/2020 - 18:45

Espero que eso del talento se refiera a no políticos; todos se escuchan, referencia clara a todos los que piensan como ellos;el marco de lo presupuestos del 2020..si no valen. En su política económica siguen la tradición del Govern, seguir empeñando al país, hasta alcanzar los 100.000M€; tener al Gobierno a su favor, a ver ¿o nos mata o nos pa