Publicitat
Política · 8 d'Abril de 2009. 10:15h.

La nova ministra de Cultura, contra el català

Àngeles González-Sinde va donar suport al 'Manifiesto por la lengua común'

La nova ministra de Cultura, contra el català

González-Sinde, amb Benicio del Toro, durant els darrers Goya

La nova ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, va donar suport al Manifiesto por la lengua común, que, promogut per gent com Fernando Savater, Albert Boadella, Mario Vargas Llosa, Félix de Azúa o Arcadi Espada, defensava la tesi de la marginació del castellà a algunes comunitats autònomes i en referència a Catalunya.

González-Sinde, segons recorda aquest dimecres La Vanguardia, és "acérrima defensora del canon digital y las campañas contra las descargas y del manifiesto en castellano que impulsó UPyD". "Choca el difuso apoyo que González-Sinde prestó al Manifiesto por la lengua común - suscribiendo a la tesis del castellano marginado-,uno de los instrumentos de zarandeo político de un sector de la prensa madrileña contra Catalunya", s'afegeix.

Malgrat que González-Sinde no va arribar a signar el manifest sempre va mostrar-ne simpatia. Fins i tot, va reconèixer públicament que pensava que el castellà està discriminat en algunes comunitats. El passat mes de juliol, El País feia enquestes relacionades amb el manifest a diverses personalitats. A la pregunta que si "¿el castellano se encuentra marginado en algunas comunidades?", la nova ministra, llavors presidenta de la Academia de Cine, responia que "me temo que sí, aunque pueda sonar políticamente incorrecto. Hay autonomías donde los niños saben desenvolverse sólo en su lengua materna".

Veue manifest

Publicitat
Publicitat

81 Comentaris

Publicitat
#81 Maria, Tarragona, 11/04/2009 - 23:01

Estar a favor del Manifiesto por la lengua común no es estar en contra del catalán, es estar por la libertad de uso y de expresión en cualquiera de nuestras lenguas.

#80 Alfonso, Sabadell, 11/04/2009 - 20:07

Quienes rebuznan contra el manifiesto por la lengua común, olvidan que lo que contiene es el derecho de todos los ciudadanos a hablar en la lengua oficial de todo el Estado. Se olvidan que la única lengua empleada desde 1716 en Cataluña era el castellano.

#79 cat, cat, 09/04/2009 - 21:04

Jo confío que el Govern sigui coherent amb la seva convicció que jo constato i, desde la seva posició, influeixi perque d'una vegada per totes s'acabi la persecució del català per les institucions espanyoles, europees i afins. Amén

#78 Juan, Barna, 09/04/2009 - 19:54

Yo confio que la Sra. Ministra sea coherente con su convicción que yo constato y desde su posición influya para que de una vez se impida la persecución del castellano por las instituciones catalanas y organismos afines.

#77 Verónica, Barcelona, 09/04/2009 - 16:56

Per informació de tothom i sobretot dels redactors d'aquesta pàgina web, el "Manifiesto por una lengua común" va ser impulsat per Ciutadans Partido de la Ciudadanía, no pas per els hipòcrites de UPyD.