Publicitat
Política · 14 de Desembre de 2020. 19:28h.

La nova ‘perla’ de JxCat

Salvador Vergés, número 3 per Girona: “nosaltres no tenim res a veure amb aquella gent”

Les primàries de Junts per Catalunya a les comarques gironines han deixat la victòria de Gemma Geis, seguida de l’actual alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. La ‘sorpresa’ ha estat el tercer lloc de l’enginyer de Ponts i Camins “reencarnat en pagès emprenedor agroalimentari”, Salvador Vergés, natural d’Olot.

Vergés considera que els catalans “som diferents” dels espanyols, atès que “no tenim res a veure amb aquella gent”, tal i com va proclamar durant un discurs a Olot el passat 8 de desembre. També afirma que “Espanya ens roba” i demana el boicot als productes espanyols.

L’enginyer ha comptat amb el suport durant la seva campanya del mosso d’esquadra independentista, Albert Donaire, també d’Olot.

Tant bon punt ha obtingut el tercer lloc a les primàries han començat a circular fotografies seves per les xarxes. En una d’aquestes imatges se’l veu carregar un fusell de joguina, amb una mascareta amb l’estelada.

A l’esmentat discurs fet a Olot, Vergés titlla l’Estat espanyol de “torturadors i repressors” i afirma que “Espanya ens roba 16.000 milions cada any”. També reivindica el “dret a la llibertat perquè ens dona la gana, no hem de justificar res a ningú”.

“Nosaltres som diferents, nosaltres no tenim res a veure amb aquella gent”, assegura, a més de remarcar que “ens fa vergonya haver de seguir portant el DNI espanyol”. “Nosaltres tenim una altra manera de fer i de ser”, sentencia.“Si nosaltres fóssim un gran Estat poderós i dominant i Espanya fos una nació sotmesa per nosaltres… nosaltres faríem el que ells ens fan a nosaltres? els robaríem? els hi negaríem la llengua i la cultura? els maltractaríem? els empresonaríem? els impediríem el dret d’autodeterminació? els voldríem destruir com a poble? nosaltres a ells mai els hi faríem això!”, assegura, per exemplificar aquestes "diferències" entre catalans i espanyols.

També demana “consumim estratègicament, seleccionant a qui comprem” i fa una crida a “derrotar per sempre el maleït ‘Estado español’”. “Que tremoli l’enemic!”, han estat les seves primeres paraules un cop aconseguit el tercer lloc a les llistes.

(Foto extreta d'una piulada de @MGonzalezAlba)
Publicitat
Publicitat

63 Comentaris

Publicitat
#59 G. Orantes, Argenton, 29/03/2021 - 17:49

si és tot mentida, una part mentida i altre veritat o tota la info, és falsa. A més que la meva titolació no té res a veure amb el dret, però si amb la lògica, una certa lógica, si no democràtica, lògica legal. I també no seré jo qui jutgi a ningú exonarant-lo de les seves responsabilitat o obligacions o comdemnant-lo. Però al cap i a la f

#58 G. Orantes, Argentona, 29/03/2021 - 17:47

d'Educació.

Ai, que hagués sigut algun tema de llengua, no, no, de xuclar, si no temàtica de la llengua, la que vulgueu.
O bé d'algun pressumpte abús contra a un menor o una menor. És fàcil tirar d'hemeroteca. Llavors en aquests casos, documentats a través d'internet (les noticies publicades) doncs bé, fora sense contemplacions. Que j

#57 G. Orantes, Argentona, 29/03/2021 - 17:45

o qual Conselleria, Departament, apliqueu el tema garantista fins al límit. Tot legal, res que objectar com Espanya a vosaltres que us considereu a parts iguals diferents i millors, amb l'RH no +, dues vegades. Per a mostra el botó que a tall d'exemple us deixo:

https://cadenaser.com/emisora/sercat/

Va de la inacció per part del Departament

#56 G. Orantes, Argentona, 29/03/2021 - 17:43

“Nosaltres tenim una altra manera de fer i de ser”.
Certament, a tall d'exemple la legalitat que tan demaneu en les temàtiques polítiques que quan convé tan exigiu, els que es troben al cap davant de determinades responsabilitats "de país" i tan Ciudadano Juan Carlos (rei emèrit). Així que com us hem o han votat, heu aconseguit fer-vos amb

#55 Funaca, Tabarnia, a tope, 16/12/2020 - 18:48

No se ve ningún plano general de la plaza.
¿Estaría él solo con los técnicos de sonido?