Antics militants funden un nou partit “per ocupar l’espai centrista clarament orfe a Catalunya”

La nova Unió

Salvador Sedó, durant l'acte

La Fundació Coll i Alentorn –desvinculada d’UDC-, en la jornada “Construint el centre polític catalanista”, ha fet un debat “sobre els eixos bàsics dels models nacional (davant les permanents i constants febleses del procés i el cansament que provoca), institucional (regeneració democràtica), social (garantia del benestar social) i econòmic (basat en l’economia social de mercat) que han de configurar el programa  d’aquest nou partit polític”.

Els grups de treball de cadascun d’aquests quatre àmbits –el nacional, l’institucional, el social i l’econòmic- han presentat les conclusions de les reunions que han mantingut en les darreres setmanes.

En el debat posterior, les intervencions han coincidit en prendre la decisió de “fer un nou partit polític de rel catalanista i de concepció humanista i democristiana per ocupar l’espai centrista, en aquests moments clarament orfe a Catalunya”.

En les properes setmanes la Fundació Coll i Alentorn “continuarà els contactes amb personalitats de la societat social per presentar els eixos bàsics programàtics que definiran el manifest fundacional del nou partit amb l’objectiu de representar l’espai socialcristià, centrista, catalanista i europeista”.

La Fundació Coll i Alentorn es configura com un think thank català, amb relacions estretes amb fundacions homònimes democristianes d’arreu d’Europa especialment amb la Konrad Adenauer  -vinculada a la CDU- i amb el Centre Wilfried Martens. La jornada ha tingut lloc a l’Auditoria de a la Biblioteca Jaume Fuster de la ciutat de Barcelona

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 Tarraco, Tarraco, 19/02/2017 - 13:56

Quina poca vergonya que tenen. Abans de fer un partit nou potser caldria que paguessiu el que deveu de l'altre no?. Es com voler comprar un pis nou quan t'acaven de desnonar !. Quina, falta de realisme… Es molt dura la vida fora del sol del carrec public d'on del que viscut sempre. Dels de la foto

#5 Antic convergent, Santpedor, 19/02/2017 - 00:35

Alguna cosa es comença s moure i això està bé! Conec algu dels que apareixen en la foto i es gent solvent, seriosa i honrada.. Convergencia i en Mas van fer molt de mal a Unió; es van portar amb absoluta deslleialtat. Pero mireu també on han arribat els convergents. Patètic!

#4 Joan García García, Barcelona, 18/02/2017 - 22:21

Al menys aquest estan homologats internacionalment i defensen valors universals. Espero que parlin clar i que aixequin el nivell de la política catalana.Soc coneixedor que hi ha gent honesta i treballadora en aquest projecte .

#3 Carlos Gomez, desde arbucies con amor, 18/02/2017 - 21:54

Ja son 7 ?

#2 aaaa, Barcelona, 18/02/2017 - 21:49

La nova Unió que es deixi de tonteries i es dediqui a no generar més deute i pagar el que deu a més de mitja plantilla de treballadors que va fer fora i encara no han vist un duro desrpés de quasi mig any... POCA VERGONYES!

#2.1 Xandri, Vallès, 19/02/2017 - 11:16

Sin 2 coses diferents : resodre l. ERO allà a on toca per part d magistratura , un cop UDC ha tancat
Per altres banda, cal crear ex novo un partit que MAI MÉS a de tornar a repetir els GREUS error. Crec que gairabé cap ex-dirigent ha de ser al front de la nova formació