Publicitat
Política · 3 de Març de 2017. 11:54h.

La partida secreta del referèndum és inconstitucional

Toc d'alerta del Consell de Garanties Estatutàries

La partida secreta del referèndum és inconstitucional

Junqueras

El Consell de Garanties Estatutàries ha declarat inconstitucional i antiestatutària la disposició addicional dels pressupostos de la Generalitat que instava el govern a habilitar partides per fer un referèndum d'autodeterminació.

La decisió d'aquest organisme consultiu, que s'ha pres per unanimitat, resol un recurs que havien presentat PSC, Ciutadans i PP i que considerava que el govern de la Generalitat, amb els comptes del 2017, contravenia l'Estatut i la Constitució.

El consell de garanties, però, no considera inconstitucional les partides dels pressupostos destinades a processos electorals. Creu que aquestes partides estan amparades per l'Estatut de Catalunya. De tota manera, aquest dictamen no és vinculant.

Junqueras havia inclós aquestes partides després d'un pacte amb la CUP. La disposició addicional ara rebutjada, la número 31 dels pressupostos del 2017, havia de permetre dedicar aquests diners al referèndum. Els cupaires fixaven aquesta dotació pressupostària com una de les línies vermelles per donar suport als pressupostos.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#16 Carlos Gomez, desde arbucies con amor, 04/03/2017 - 03:58

"Publico?Cuenta verificada @publico_es 2 mar

La ultraderecha finlandesa ficha al "Hitler negro" para lavar su imagen racista http://www.publico.es/internacional/ultraderecha-finlandia-ficha-hitler-negro.html …"

On haure vist jo aixo abans Oriol ?

#15 Albert Escarré Puig, Barcelona, 03/03/2017 - 19:44

#15

¿ Que la partida secreta del referendum es INCONSTITUCIONAL ?. ¿ Quién lo ha dicho ?. Si los del Junts pel sí, son los auténticos JUANES PALOMOS. Ellos lo cazan, ellos los pelan y ellos se los comen. Ellos hacen las leyes, ellos juzgan y ellos dan las sentencias. ¡¡ Hay que empezar a temblar

#14 Eloi, Terrassa, 03/03/2017 - 16:29

#3.1

Jordi Perpinyà
No entenc que parlis del pressupost de la Generalitat de Catalunya, que està sotmès a l'Estat espanyol.
Per què no parles del pressupost de Perpinyà, on tu vius i que està sotmès a l'Estat francès i al seu pressupost, no al de la Generalitat.

#13 catafracto, Barcelona, 03/03/2017 - 14:16

El Consell dice por UNANIMIDAD que el Presupuesto es anticonstitucional y antiestatutario (y or ello ilegal) y el Bachiller pastelero dice que "está avalado" ¡¡ACOJONANTE!!! ¡¡¡JAJAJAJAAA!!!

#13.1 Karhu, Bcn, 03/03/2017 - 15:23

Es ilegal dada la negativa de españa de etmitir que votes que no quieres la independencia para demostrar al mundo que teneis razon y sois mayoria :) tambien es ilegal que gobiernen partidos corruptos, y ahi los votais

#11 Carlos Gomez, deu vos guard catalunya, 03/03/2017 - 12:49

Quins colpistes mes sapastres