Publicitat
Política · 16 de Juny de 2009. 16:00h.

La PDD intenta superar la crisi

La candidatura unitària podria deixar fora de la direcció a Mònica Sabata i Elisenda Romeu

La Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) tractarà de superar la crisi interna a la propera assemblea prevista per al mes de juliol. Alguns membres de la plataforma estan treballant per a tirar endavant una candidatura transversal i unitària formada per persones representatives dels dos sectors, el vinculat a Elisenda Romeu i el de Mònica Sabata, malgrat la disolució com a tal d'aquest darrer grup. La candidatura podria estar encapçalada per Oriol Munné. Fa uns mesos, Jaume López va haver de deixar la presidència després de l'assemblea de Girona.

En qualsevol cas, l'opció menys probable en aquest moment és la tornada a la presidència de Sabata. També podria quedar fora de la directiva Romeu, malgrat que la justícia, en primera instància, li va donar la raó en el conflicte intern que manté obert la PDD des de mitjans de 2008.

A les darreres setmanes, conscients els dos sectors que la continuïtat de la crisi podria portar a la desaparició a aquesta entitat sobiranista, hi ha hagut contactes per trobar una solució interna. Aquesta passaria per una candidatura unitària i transversal en la què Sabata i Romeu tinguin un paper secundari.

La PDD va ser l'impulsora de la manifestació del 18 de febrer de 2006 en la qual els assistents -més de 125.000- defensaven el text de l'Estatut aprovat pel Parlament. L'1 de desembre de 2007 més de 200.000 persones van sortir al carrer convocades per la PDD sota el lema Som una nació i diem prou! Tenim dret a decidir sobre les nostres infraestructures.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat