Publicitat
Política · 16 de Juny de 2009. 16:56h.

La PDD intenta superar la crisi

Mònica Sabata i Elisenda Romeu podrien passar a segon pla arran del seu enfrontament

La PDD intenta superar la crisi

Mònica Sabata i Carod-Rovira, en una imatge d'arxiu

La Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) tractarà de superar la crisi interna a la propera assemblea prevista per al mes de juliol. Alguns membres de la plataforma estan treballant per a tirar endavant una candidatura transversal i unitària formada per persones representatives dels dos sectors, el vinculat a Elisenda Romeu i el de Mònica Sabata, malgrat la disolució com a tal d'aquest darrer grup. La candidatura podria estar encapçalada per Oriol Munné, segons fonts properes a la PDD. Fa uns mesos, Jaume López ja va haver de deixar la presidència després de l'assemblea de Girona.

En qualsevol cas, l'opció menys probable en aquest moment és la tornada a la presidència de Sabata. També podria quedar fora de la directiva Romeu, malgrat que la justícia, en primera instància, li va donar la raó en el conflicte intern que manté obert la PDD des de mitjans de 2008.

A les darreres setmanes, conscients els dos sectors que la continuïtat de la crisi podria portar a la desaparició a aquesta entitat sobiranista, hi ha hagut contactes per trobar una solució interna. Aquesta passaria per una candidatura unitària i transversal en la què Sabata i Romeu tinguin un paper secundari.

La PDD va ser l'impulsora de la manifestació del 18 de febrer de 2006 en la qual els assistents -més de 125.000- defensaven el text de l'Estatut aprovat pel Parlament. L'1 de desembre de 2007 més de 200.000 persones van sortir al carrer convocades per la PDD sota el lema "Som una nació i diem prou! Tenim dret a decidir sobre les nostres infraestructures".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Nuria, Palamos, 17/06/2009 - 09:11

el millor que podrien fer aquestes senyores es deixar enrera el seu ego i el seu protagonisme i retirar-se per el bé del país i de la PDD

#11 CARLES, Barcelona, 17/06/2009 - 09:09

La Sabata a perdut el suport de la gent de la PDD les seves maneres la maten.

#10 Marina, Sabadell, 17/06/2009 - 01:40

Joan Andreu, quins càrrecs? Que sàpiga l\'únic càrrec el va oferir ERC a la Sabata i va dir que no. La Romeu no te cap càrrec perque ningú del seu partit li vol donar, segurament per freake.

#9 Carles, Sant Celoni, 17/06/2009 - 01:36

En Munné és un advocat, no te ni ideia de política, la Romeu una trepa, la Sabata de tant trasversal no te projecte polític. Cal gent nova, amb ganes, amb projecte estratègic.

#8 Marc, Valls, 17/06/2009 - 01:30

L' únic que té credibilitat és en Gerard Fernández, un patriota de pedra picada, ell te projecte polític, ell te la confiança dels nuclis locals de la PDD, sí en Gerard dona un pas endavant estarem amb ell . Ànims Gerard.