Publicitat
Política · 14 de Juliol de 2019. 19:32h.

La pela és la pela

Els diputats de la CUP podran repetir i els militantes rebutgen apujar les quotes

La pela és la pela

Carles Riera (Foto: CUP)

Els resultats negatius en les darreres eleccions municipals han portat a la CUP a organitzar l'assemblea de Celrà. La ponència política que s'ha debatut proposa fer un gir estratègic, passar d'una oposició frontal a una de més propositiva i deixar de banda el bloqueig al Govern. La militància ha rebutjat incrementar les quotes a la militància i s'ha acordat flexibilitzar la limitació temporal dels càrrecs electes, que fins ara era un màxim una legislatura de quatre anys i ara passarà a ser de dues legislatures consecutives.

La membre del secretariat de la CUP, Mireia Vehí, ha afirmat que el partit vol situar-se com a actor "necessari" en un moment polític "molt complex" per tal de treballar "des de la lògica d'adquirir responsabilitats". "A partir d'ara la CUP aplicarà la mateixa lògica que ha estat aplicant en la política municipal també a la política parlamentària i de país. Poder plantejar una proposta política que sigui des de l'esquerra independentista però que pugui interpel·lar el país" ha manifestat Vehí.

La membre del Secretariat Nacional Eulàlia Reguant ha admès que la formació necessita aglutinar més persones i col·lectius. "Volem ser més, necessitem ser més" ha manifestat Reguant durant la seva intervenció en l'assemblea nacional del partit celebrada a Celrà.

"Sabem que amb tot el nou cicle que ve ni l'Estat ni els nous garants de l'independentisme ens ho posaran gens fàcil. És per això que volem ser més, que necessitem ser més, que hem de sumar a més persones i a més col·lectius al bloc de ruptura, perquè cal canviar la correlació de forces al camp de l'independentisme i també en relació a l'Estat. Som moltes, però volem ser més i necessitem ser més" ha dit Reguant.

52197-lafoto.jpg

A l'Assemblea Nacional de la CUP a Celrà hi participen 390 militants i simpatitzants per debatre dues ponències. La política proposa fer un gir estratègic i passar d'una oposició frontal a una de més propositiva. La militància ha rebutjat la proposta d'incrementar les quotes a la militància i opta per prioritzar la despesa en acció política. També s'ha acordat flexibilitzar la limitació temporal dels càrrecs electes, que fins ara era un màxim una legislatura de quatre anys i ara passarà a ser de dues legislatures consecutives.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Galba, Barcelona, 16/07/2019 - 10:36

La perspectiva de passar del entrecot al bocata de mortadela ho canvia tot.

#10 Kropotkin, Vic, 15/07/2019 - 13:26

Me encantan estos anticapitalistas... Jua, jua, jua,...

#9 Hgr, Yh, 15/07/2019 - 11:04

Tela con la pela

#8 arm, figueres, 15/07/2019 - 08:25

hi haura patecades a la cup per ser diputats, volen cobrar 6000 euros durant 8 anys

#7 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 15/07/2019 - 02:58

I a qui investiran aquests ara ?

A l´Eduard Pujol, al Batet o a la Borras ? Si es que no la enchironan abans