Publicitat
Política · 4 de Novembre de 2009. 12:35h.

La penitència de Jaume Roma

L'exconseller va dimitir després de quasi 400 informacions en contra, però va ser exonerat

La penitència de Jaume Roma

Una de les informacions publicades per 'La Vanguardia'

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol defensa en les seves memòries la tasca de l'aleshores conseller Jaume Roma i, de retruc, fa una crítica a la premsa pel que fa a casos sota investigació judicial. Roma era un alt càrrec de Xavier Trias a Sanitat -juntament amb Josep Maria Via, que va arribar a Secretari del Govern- i va ser nomenat titular de Política Territorial després de la dimissió de Josep Maria Cullell per l'anomenat 'cas Cullell'. Però pocs mesos després va haver també de deixar el càrrec per informacions segons les quals havia rebut un tracte de favor del constructor que li va edificar la seva casa a Granollers a canvi de contractes de Sanitat.

Pujol recorda ara a les seves memòries que "en contra del meu criteri, en Roma va dimitir, a la vegada que, fastiguejat, decidia deixar la política. Al cap de tres anys, va ser absolt i vam treure l'entrellat de tot. El constructor de la torre d'en Roma devia diners als altres dos i aquests es van imaginar que podrien cobrar si amenaçaven la Generalitat".

L'expresident explica que "quan li vaig trucar per felicitar-lo, en Roma em va dir: "Gràcies, president, però et demano només set minuts perquè em rebis; només set". Va venir al despatx. Em va agrair el suport que havia rebut de mi durant tot el temps i va afegir "Et vull fer un regal". Va posar al meu davant un volum que aplegava 397 informacions i articles publicats pels diaris sobre el seu cas durant aquells tres anys".

Aquest articles "parlaven del Roma prevaricador, del Roma que licitava obres per al departament a canvi de favors personals... Alguns ocupaven mitges planes dels diaris, d'altres, planes senceres. En Roma va anar passant les pàgines del volum fins arribar a la del final. Una gasetilla minúscula, gairebé un breu, deia: "L'exconseller Roma ha estat exonerat de tots els càrrecs".

Per últim Pujol critica que "amb aquell fet una carrera i una vocació polítiques es van destruir i es van perdre. Els polítics que sense proves utilitzen l'atac sistemàtic i l'arma del desprestigi i els periodistes que el segueixen i els fan gara-gara, alguna reflexió haurien de fer-se davant aquest cas i uns altres".

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 pau, tarragona, 05/11/2009 - 08:23

Peró a veura, aquest senyor nno va quedar net de tot. ? a que va ara això?. Aquí els unics ministres i als càrrecs en exercici han estat dels socialistesi van tenir l'inteligencia de deixar el Sr, X que corri, però ep, la paciencia s'acaba.

#13 txaviees, Barcelona, 04/11/2009 - 23:39

OK,pero un ex.contrari.Una sentència J.constata desviació de poder del SG i DG de Justícia per acusar als treballadors del S.de prevenció de conxorxar-se i conspirar envers ells i el Govern defensa labús de poder fet pels seus colegues amb diners públic

#12 Toni, Barcelona, 04/11/2009 - 22:26

Sanse opines sense estar informat. El Cullell, que no va ser director de cap hospital, no va ser culpable de res pq. ni tan sols va ser imputat judicialment en res.Va plegar, i ell mateix va demanar una com.d''investigació,que més tard l'exonerà de tot

#11 sanse, Barcelona, 04/11/2009 - 21:13

El Sr. Pujol no recorda el "Caso Cullell" - aquest senyor va ser col·locat en càrrecs públics com la direcció del hospital de Sant Pau després de demostrar-se que era culpable i ara torna a estar a Convergencia.

Uns altres mans netes ¡¡¡

#10 Arcadi, Mollet, 04/11/2009 - 19:03

Recordo el cas. Sóc dels que no es van assabentar de l'exoneració. Demano disculpes per haver badat tots aquests anys. Felicitats a qui se li hagi acudit publicar això.