Publicitat
Política · 6 d'Octubre de 2008. 19:10h.

"La pluja fina és Montilla"

Montilla es consolida segons La Vanguardia, l'Avui i El Mundo

"La pluja fina és Montilla"

José Montilla amb els expresidents de la Generalitat i del Parlament (Foto: Rubén Moreno)

"La pluja fina és Montilla", va afirmar un dirigent del PSC a e-notícies mesos enrera tot fent servir la mateixa expressió que va fer servir el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, sobre el catalanisme. A l'espera del finançament autonòmic i com evolucioni la crisi econòmica, sembla que el president de la Generalitat s'ha consolidat al capdavant del Govern català, segons coincideixen diversos diaris.

La Vanguardia consideradava dissabte passat -en una crònica signada per Cristina Sen- que el darrer debat de política general "ha servido para ganar algo más en la cohesión entre los socios y para consolidar definitivamente a José Montilla en la presidencia de la Generalitat tacita a tacita". "En el horizonte, por lo tanto, empieza a parecer factible el objetivo de reeditar cuando toque un tercer tripartito", afegia malgrat la crisi.

La referència de Montilla a l'esforç, que sonava al discurs de Jordi Pujol, "se inscribe en el intento de penetrar en una franja del electorado convergente" alhora que la periodista advertia que "Montilla va pensando en un futuro tercer tripartito, en el que el PSC pueda mandar mucho más".

El diari Avui també dedicava aquest dimarts dues planes -a càrrec de Marta Lasalas- i considerava que "el president ha aconseguit impregnar amb el seu estil tot el govern i esbravar l'efervescència dels socis" alhora que "ha desactivat un perillós debat de política general i ha consolidat la imatge que planta cara al PSOE". "No es pot negar -afegia- que l'ha ajudat a consolidar el tripartit la descarnada crisi d'ERC -fins i tot la marxa de Joan Puigcercós del gabinet ha acabat resultant més positiva del que preveia-."

El diari El Mundo també -en un article signat per Daniel G. Sastre- també parla de "La metamofosis de Montilla" i destaca que "José Montilla también está mutando a algo diferente de lo que era antes de acceder a la presidencia de la Generalitat. Se está transformando en un trasunto de Jordi Pujol". "En CiU -continua- no salen de su asombro, e incluso Mas ha dicho últimamente que le llama la atención que Montilla apele ahora a 'valores tradicionales del catalanismo', como el esfuerzo o la superación".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 rafel, lleida, 07/10/2008 - 12:15

Esta foto es una gran chorrada, al igual que la de Zapatero con los banqueros.
Lo importate son los hechos, el bla bla y las fotos, ante una crisis sobran. De camino ahorramos los euros que cuesta movilizar toda esta gente.

#16 Josep Maria, Gelida, 07/10/2008 - 10:13

Donades les circumstàncies d'un 3r tripartit haurem de sospitar d'una secta òrfica o pitagòrica de transmigració anímica que ens portarà a una Catalunya misteriosa. Tot és qüestió de fe.

#15 Sergi, BCN, 07/10/2008 - 09:46

Això es el canvi que tan parlavan a l´oposició, copiar Pujol. Tenim el President mes gris i espanyolista de la historia.

#14 Manel, Manlleu, 07/10/2008 - 09:33

Vaja, ara resulta que en Montilla fa com en Pujol. ¿Però no era un de "dretes" i l'altre d' "esquerres"? Quina aixecada de camisa. Quina presa de pèl.

#13 Thiago, Vic, 07/10/2008 - 09:24

Montilla és un crack. La majoria dels comentaris d'aqui el critiquen, però perquè no son objectius. El tiu de moment a aportat una mica de calma al govern català, que convenia. De moment va fent i reclamant COM A MINIM IGUAL QUE EL sr. PUJOL