Publicitat
Política · 15 de Maig de 2009. 15:07h.

"La policia em va tirar a terra"

El president de la JNC denuncia que la policia va requisar 5.000 'Catalonia is not Spain'

El president de la Joventut Nacionalista de Catalunya, Gerard Figueras, ha denunciat en roda de premsa que membres de l'anomenat Cuerpo Nacional de Policia "van detenir dos militants" de l'organització juvenil de CDC, van requisar amb el lema “Catalonia is not Spain” i un agent "va venir pel darrera, em va posar la mà a l'espatlla i em va tirar al terra". Figueras, que està pendent de ser jutjat a València, ha denunciat "l'abús d'autoritat" i ha explicat que l'incident es va solucionar amb la presència de diputat a les  Corts Valencianes Enric Morera. La JNC té previst presentar denúncia pels incidents davant el jutjat.

 “Qui va donar l’ordre de requisar el material? De que té por el Govern espanyol? De què té por Rodríguez Zapatero? Per què es persegueixen idees polítiques?”, s'ha preguntat. “La JNC vol saber on és tot aquest material que va ser requisat. I sobretot vol que el Govern espanyol expliqui a tot el món que repartir aquest material en defensa d’unes determinades idees polítiques legítimes és il·legal a Espanya”, ha afegit.
 
“Si no ens tornen els cartells i la pancarta que es va desplegar dins l’estadi amb el lema ‘We are nations of Europe. Goodbye Spain’ vol dir que a Espanya hi ha censura, pròpia d’altres èpoques”, ha destacat Gerard Figueras.
 
Igualment, la JNC considera justificada la xiulada que es va produir a dins del camp de Mestalla i que va ser “massiva. Aquells que diuen que van ser quatre joves amb el cap calent, s’equivoquen”. “Es xiulava contra aquells que no respecten a dues nacions, i en el cas de Catalunya, no respecten una llei que ha estat aprovada per dos Parlaments. Es xiulava a dos presidents de dues nacions que són presidents tot i haver perdut les eleccions”.
 
“Els símbols s’han de respectar, i els primers que no els respecten són els polítics espanyols. El Parlament de Catalunya és un símbol, l’Estatut que va aprovar el Parlament i que ara està sent qüestionat per uns magistrats politizats és un símbol, les seleccions esportives són un símbol”, ha afegit. “I com que no es respecten els símbols de Catalunya, els joves tenim clar que amb aquesta Espanya no hi ha altre camí que la independència”, ha acabat Figueras.

Veure vídeo Figueras

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#22 Alan, bcn, 16/05/2009 - 16:04

Alan dios mio de mi santo y la virgen del rosario....no siguis feixista i deixa a la gent expresar el que pensa ,mentres no fagi mal a ningu....ara be dius malalts quan el malalt ets tu que t'agrada que es negi la llibertat d'expresio,ves al psicoleg

#21 Alan, Barcelona, 16/05/2009 - 06:10

Por que no vais al tribunal internacional de los derechos humanos que como no tienen nada que hacer quizas se interesen en vuestro grave problema ja ja. estais enfermos. Que pandilla de frikis sois, paletos

#20 albi, sabadell, 16/05/2009 - 01:42

Prohibeixen partits politics, censuren la televisió i no es respecta la llibertat d'expressió. AIXO ES FEIXISME!!!!
Fotem ja el camp de la feixista i opressora espanya.

#19 Guillem, barcelona, 15/05/2009 - 22:31

El que va passar a mestalla va ser un acte no democràtic de privació de la llibertat dexpressió. Espanya és un estat que infringeix valors democràtics, i qui no ho vulgui veure és que no té ulls a la cara.

#18 marc, lleida, 15/05/2009 - 22:30

"fidel", el classista ets tu, que mesures la gent segons la roba que porta, classificant la gent de pija o normal. La teua ideologia només se sustenta en règims autoritaris. Cuida la teua llengua, les coses es poden dir de moltes maneres