Publicitat
Política · 15 de Febrer de 2019. 20:14h.

La Policia Portuària demana armes contra el terrorisme islàmic

I "l'alarmant incremtne de la inseguretat a la zona"·

La Policia Portuària demana armes contra el terrorisme islàmic

La Policia Portuària de Barcelona ha demanat poder portar armes de foc a causa de "l'alarmant increment de la inseguretat" a la zona del Port de Barcelona i pel terrorisme islàmic. Agents del cos policial han advertit de la carència de mitjans de protecció dels quals disposen i lamenten que, "després d'un any i mig de reunions infructuoses amb la direcció de l'Autoritat Portuària", no s'hagin trobat solucions.

Fonts de la Policia Portuària han explicat a e-notícies que aquesta reclamació és per fer front al terrorisme islàmic i pel context actual de delinqüència. Barcelona va patir l'agost de 2017 un atemptat terrorista i es manté en alerta 4 terrorista després de les amenaces de l'Estat Islàmic durant la campanya nadalenca, on van assenyalar Barcelona novament com a objectiu a atacar. Els Estats Units van advertir als seus ciutadans pel risc d'atemptats gihadistes a la Rambla durant la temporada nadalenca i la celebració d'any nou. Per aquest motiu, els agents demanen mesures adequades per garantir la seva seguretat.

El col·lectiu de la Policia Portuària de Barcelona així com la Coordinadora d'Autoritats Portuàries, han donat suport a les reclamacions dels agents. La Coordinadora d'Autoritats Portuàries, a través d'un comunicat, ha destacat que a la zona pública del Port de Barcelona "s'han incrementat els robatoris amb violència i/o intimidació fins a un 59%".

"El context actual i la percepció d'amenaces i nivells de risc sobrepassen la capacitat de resposta de la policia portuària, que veu com la seva Direcció no desenvolupa els mecanismes adequats per assegurar la protecció i la seguretat de la plantilla de la Policia Portuària" lamenten en el comunicat.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat