Política · 29 de Juny de 2011. 22:59h.

La "politització" del CEO

El PSC creu que preguntar sobre la independència és "una perversió"

La "politització" del CEO

Bonet, amb Montilla, en una imatge d'arxiu

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Laia Bonet, ha assegurat que els resultats del baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió fets públics en referència a la independència són "una perversió".

"Ja es preguntava als ciutadans en anteriors enquestes sobre el model d’Estat, i una de les respostes possibles era la independència", ha afirmat. "Ara -ha explicat-, s’afegeix una nova pregunta d’una simplicitat extrema, en la que es demana concretament el posicionament dels ciutadans respecte a una de les opcions: la independència".

Bonet ha recordat al Govern que l’esperit i l’objectiu de les enquestes del CEO és el "d’anar copsant les tendències ciutadanes sobre aspectes socials i polítics d’interès que s’han d’anar repetint, per tal d’establir comparatives rigoroses i analitzar-ne l’evolució, i no el d’anar formulant preguntes per encàrrec en funció de l’interès de qui governa".

En aquest sentit, la diputada ha afegit que "incorporant noves preguntes s’ha trencat la seqüència dels baròmetres d’opinió, la qual cosa afecta al rigor de la tasca del CEO". Segons Bonet, l’actual Govern de la Generalitat "busca la justificació ciutadana a les seves posicions polítiques, legítimes, però no comunes al conjunt dels ciutadans, a través d’enquestes públiques pagades per tots".

Per últim, la diputada socialista ha alertat de "la politització i utilització del CEO per finalitats pròpies; i aquest era el risc del que vam advertir quan el Govern va adscriure el CEO a Presidència", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#21 Tonet, Organyà, 02/07/2011 - 22:24

És clar, s'han de fer preguntes més interessants com que us semblaria un PER per Catalunya? Que opineu dels dipitats que voten en contra dels interessos de Catalunya a Madrid? Que opnieu del forat deixat per dos legislatures d'esquerres?

#20 Arnau Estanyol, Sant Boi, 02/07/2011 - 18:17

En uns altres temps preterits potser no solament titllarien això com una perversió, cridarien A LA FOGUERA, A LA FOGUERA!!! i ens cremarien. Els mateixos d'abans però encorbatats.

#19 badoc, Girona, 01/07/2011 - 14:37

Aquest partit titlla el 43% dels catalans de perversos?

És difícil fer un comentari més pervers que el què a fet aquesta senyora.

També és pervers preguntar per quin partit polític votaria?

També és pervers preguntar-ho en unes votacions?

És pel PSC perversa la democràcia?

entenc!

#18 valeri torres, bna, 01/07/2011 - 09:32

Potser voste Sr. Montilla tingui raó de que preguntar sobre la independencia es una perversió, o millor dit, una perdua de temps. El que seria ideal i pràctic seria una declaració unilateral d'independencia, per part del nostre govern i del Parlament. Per tant, Sr. Montilla: INDEPENDENCIA JA.

#17 Visca la terra!, CAT LLIURE, 30/06/2011 - 22:28

SOCIATES TENIU POR DE LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ? DE LA VERITAT? DE LA DEMOCRÀCIA? DE LA LLIBERTAT? NO ES POT FER LA PREGUNTA MALEÏDA? LA QUE MOLTS SABÍEM PER QUÈ NO ES FEIA MAI. Aneu-vos-en a pastar fang!