Política · 7 de Juliol de 2014. 13:10h.

La pregunta d'Iceta

"Vol que el Govern negociï amb les institucions de l'Estat un acord que garanteixi el reconeixement del caràcter nacional de Catalunya, un pacte fiscal solidari i el blindatge de les competències en llengua i cultura?"

La pregunta d'Iceta

Miquel Iceta

L'únic candidat a liderar el PSC, Miquel Iceta, ha suggerit al president de la Generalitat, Artur Mas, una nova pregunta per a la consulta: "Vol que el Govern de Catalunya negociï amb les institucions de l'Estat un acord que garanteixi el reconeixement del caràcter nacional de Catalunya, un pacte fiscal solidari i el blindatge de les competències en llengua i cultura?". 

Iceta, en un esmorzar informatiu, ha explicat que aquesta consulta donaria al Govern un "mandat potent" per negociar amb l'Estat un reforma "profunda" i ha assegurat que el resultat d'aquesta negociació hauria de sotmetre de nou a la voluntat dels ciutadans en una altra consulta. 

El també diputat al Parlament ha insistit que el partit dels socialistes catalans és partidari de celebrar una consulta, però ha criticat que el format de la fixada per al 9 de novembre és una "nyap descomunal" i ha augurat que no se celebrarà. 

Iceta ha argumentat que la consulta actual no compleix amb uns "estàndards mínims de qualitat democràtica" ja que, segons la seva opinió, la primera pregunta no és clara, la segona exclou una part dels ciutadans, i els organitzadors -en referència a CiU , ERC, ICV-EUiA i la CUP- encara no s'han posat d'acord en com comptabilitzar el resultat. 

El futur líder dels socialistes catalans ha avançat que el seu partit donarà suport a la llei de consultes no referendàries que està tramitant el Parlament, però ha advertit que una norma d'aquestes característiques "no pot servir" per materialitzar la consulta del 9-N, ja que excedeix les seves competències. 

A més, ha pronosticat que si els partits sobiranistes i el president Artur Mas insisteixen a convocar la consulta del 9-N amb el format actual i emparada per la llei que tramita el Parlament "serà immediatament suspesa", atenent a la doctrina que aplica el Tribunal constitucional (TC). 

El futur líder del PSC ha recalcat que vol un consulta, però també ha lamentat que actualment a Catalunya estigui centrada en aquest punt en el 95 per cent, mentre "s'estan perdent energies" en temes clau com la lluita contra l'atur, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

87 Comentaris

Publicitat
#80 Koin, bcn, 08/07/2014 - 17:35

hahah perque no ho compliques més encara noi?? Poques llums...

#79 ramon, barcelona-c, 08/07/2014 - 11:27

Tinc llogat un pis,Cal queel llogater em pregunti si vui un lloguer conegut i que no el cambii quan vulgui , si vui que faci les millores pactades i no al edifici del costat,també de la seva propietat,que no em pugui tallar la llum el gas o l'aigua al seu caprici etc??Quina estupidesa, vui contracte

#78 Miquel1016, Girona, 08/07/2014 - 10:37

Per què els dirigents del PSC són tots tant, però tant curtets?

#77 Tutti Frutti, Rainbowland, 08/07/2014 - 09:37

Los pantalones del Iceta, complementados con ese cinturón sobaquero, monísssssimmmmmmooooossssss....

#76 JJ, BCN, 08/07/2014 - 09:17

La pregunta actual demana la opinio del ciutada. La del Iceta pregunta sobre que volem que facin els politics.
Aquest no s'entera que ja n'estem farts de cedir la nostra voluntat a aquesta camarilla de panxacontentes.