Publicitat
Política · 9 de Juliol de 2019. 17:26h.

La premsa ja no s'ho empassa

Les explicacions de Budó no convencen

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha evitat respondre un periodista que li ha preguntat si "el Govern continua pensant que el PSC forma part del bloc del 155 i si considera que s'hi pot pactar" durant la roda de premsa dels acords del Govern. Budó, que ha respost algunes preguntes la defensiva, ha afirmat que des del Govern "estem conjurats" després de la crisi entre ERC i JxCat pel pacte a la Diputació de Barcelona. "En el Govern no hem fet valoracions dels pactes postelectorals, això ho deixem a les corresponents formacions polítiques i, per tant, no faré valoracions en aquest sentit" ha contestat la portaveu. 

El periodista, tot seguit, ha indicat que: "No preguntava això, el que dic és que el Govern ha situat el PSC en el bloc del 155, com que els dos partits que integren el Govern -ERC i JxCat- han pactat amb el PSC, voldria saber si el Govern continua pensant que el PSC forma part del 155". 

"El Govern no ha pres valoracions sobre si el PSC forma part del 155 o no, el que està clar és que en el seu dia quan hi va haver l'aplicació del 155 hi va haver diferents formacions polítiques que hi van donar suport i entre elles també va ser-hi el PSC" ha reiterat Budó, evitant respondre.

El periodista Lluís Falgàs ha preguntat a Budó sobre la relació entre els dos socis de Govern. "Si no ho tinc mal entès, el Govern el formen dos partits polítics, JxCat i ERC, vostè ha dit que això no és un problema del Govern, però clar, sí que ho és en tant que el Govern està format per dos partits polítics. Quina repercussió ha tingut el maldecap que ha provocat a la ciutadania els problemes entre JxCat i ERC, ahir que era dilluns estaven com gat i gos, almenys aquesta és la sensació que vostès van donar a la ciutadania".

La portaveu de l'Executiu català ha insistit en el fet que "no s'ha debatut" la qüestió. "La veritat és que acabo d'exposar tots els acords de Govern que avui hem aprovat i això és el que s'ha debatut en el marc del Consell de Govern i en aquest sentit, recordar òbviament, que no se li escapa a ningú que aquest Govern no és monocolor, està format per dos partits polítics, però és un Govern que, tot i ser conscient que no és monolític, té clar que s'ha de treballar com a Govern de forma lleial per tirar endavant totes aquelles accions que han de permetre treballar i millorar per la ciutadania i en aquest sentit estem conjurats, més enllà que externament les formacions polítiques puguin tenir les seves discrepàncies".

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Maginet de la Canya, Chez Fangue, 10/07/2019 - 09:07

Aquesta noia fa un xic de pena (si excloïm el que deu cobrar) , de fet el posat del seu rostre evidencía que la feina li vé grossa. Un suggeriment: la Generalitat podría contractar el Joselín de Ubrique com a portenveu i quedaría millor.

#12 Finsescoions, Blanes, 10/07/2019 - 08:12

El problema principal avui a Catalunya és que patim una administració sobredimensionada, ineficient i sovint, massa sovint corrupte
Segadors!!
Segueu fort: arreu i arran'!!!!!

#11 Chris, Lleida, 09/07/2019 - 22:44

Els de la CCMA sí que s'ho empassen tot per benefici propi.

#10 Cris, Barcelona , 09/07/2019 - 22:31

Cuanto cuento, la realidad es que todo lo que han montado con la independencia, va de poder y poltronas. Menuda tomadura de pelo.

#9 Eva, Enmig del no res, 09/07/2019 - 22:05

En manos de quién estamos que no nos explican ni los pactos postelectorales. Pués eso interesa, y mucho. A no ser que sean por puro interés. Mucho me temo que debe ser así