Publicitat
Política · 18 de Maig de 2014. 18:26h.

La presència de Pasqual Maragall en l'acte d'ERC es gira en contra

Critiques als republicans per l'estat de salut de l'expresident de la Generalitat

La presència de Pasqual Maragall en l'acte d'ERC es gira en contra

Piulada de Dedéu

La presència de l'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, en el míting central d'Esquerra ha provocat un fort debat a les xarxes socials, amb moltes crítiques -també sobiranistes- d'aquells que consideren que ERC ha usat l'estat de salut de l'exdirigent socialista per obtenir "un grapat de vots".

D'aquesta manera, un dels crítics és el filòsof Bernat Dedéu, que en el seu compte de twitter ha lamentat "que un filòsof docte en ètica i un partit que es vol renovador mostrin el president Maragall com a reclam en un acte: quina vergonya aliena!". També ha recordat com "vàreu permetre que els socialistes el jubilessin per endollar-nos el Montilla. No fotem, tu..."

També hi ha qui considera que "no em sembla ètic usar Pasqual Maragall políticament sense saber la seva voluntat" o qui admet que "m'ha fet molta pena veure a Pasqual #Maragall a un acte d'ERC, les imatges parlaven per si soles. Val la pena per un grapat de vots?".

Una de les piulades que més polseguera ha aixecat és la del dirigent de Societat Civil Catalana, Joaquim Coll, que ha escrit "quina pena avui Pasqual Maragall, empès per un germà @ernestmaragall oportunista i una dona mancada de consciència. Molt trist".

També l'exalcalde de Donosti, Odón Elorza, ha assenyalat que "des de l'afecte i el respecte. Tristor… és el que m'ha produït veure Maragall en un acte d'ERC".

L'exdiputat de Ciutadans, Jordi Cañas, ha afirmat per la seva banda que "en política tot té un límit. I ERC no té cap pudor en superar-lo per un grapat miserable de vots. Vergonya aliena". "Els límits del meu llenguatge són els límits del meu món, deia Wittgenstein. Això explica a la perfecció el que és ERC".

Per contra, el periodista de La Vanguardia, Enric Juliana, ha explicat que "vaig conèixer Pasqual Maragall. El vaig admirar i el vaig criticar. Crec que avui ha anat on, amb plena lucidesa, el portaria la seva mirada".

També el membre del Secretariat de l'ANC, Jordi Martínez Soler, ha qüestionat la "gent que critica a ERC per portar a Pasqual Maragall a un acte quan ells van estar utilitzant la figura d'en Suárez per defensar l'unionisme".

Publicitat
Publicitat

77 Comentaris

Publicitat
#61 Alvar, Bcn Españolaza, 19/05/2014 - 14:01

Que tanquin cuan abans millor TV3 i la resta dels seus canals. Potser aixi recuperem salud mental i destinem de nou els diners als nostres Hospitals. # EspanyaNoEnsRoba

#60 Evarist, ., 19/05/2014 - 12:37

Dédeu, un neoliberal convergent de la fundació Catalunya Oberta. Tot dit.

#59 bye bye spain, botswana, 19/05/2014 - 11:40

Més aviat són els quatre espanyolistes amargats els qui intenten que es giri en contra

#59.1 Evarist, ., 19/05/2014 - 12:45

I el Xavier Rius d'e-notícies, que és molt de dretes i te tírria a ERC.

#58 Antoni, Barcelona, 19/05/2014 - 10:16

Vergonya aliena li hauria de fer a twistèric Dedéu, capaç de vendre sa mare per un twit que cridi l'atenció, veure els suports i les afinitats que ha suscitat. Et felicito fill!

#57 Jesús, Murcia, 19/05/2014 - 09:52

Los de ERC no buscaron a Pasqual para que fuera el acto. Lo llevó su esposa porque quiso. No olvidemos que en el miting participaba su hermano Ernest. A ver si ahora Pasqual no a va poder ir a a un miting de su hermano. ¿Y ERC tenía que haber dado órdenes a los seguratas para que lo echaran?

#57.1 català de soca-rel, Barcelona, 19/05/2014 - 10:00

Por eso lo ponen en primera fila al lado del hermanísimo. Ahora cuéntame una de indios a ver si me gusta más.

#57.2 Jesús, Murcia, 19/05/2014 - 10:28

La esposa ya ha dicho que lo llevó ella y que nadie les llamó. Y si está sentado junto a su hermano, bien sentado y acompañado que está.

Por descontado, ahora lo próximo que pediréis algunos es retirarle a Pasqual Maragall es el derecho de voto.