Publicitat
Política · 10 de Juny de 2015. 17:05h.

La presidenta del Parlament fa campanya per la independència

Signa un article a La Vanguardia amb el seu càrrec institucional

La presidenta del Parlament fa campanya per la independència

De Gispert, en una imatge al Parlament

Núria De Gispert, dirigent d’Unió, ha publicat aquest dimecres un article a La Vanguardia fent campanya pel ‘no’ a la pregunta plantejada per la direcció d’UDC de cara a la consulta interna que se celebrarà el proper dia 14. Precisament, ha signat l’article fent servir el seu càrrec institucional com a presidenta del Parlament.

En l’escrit, titulat “adéu a les ambigüitats: Unió, per la independència”, De Gispert assegura que la celebració de la consulta és “un encert”. Però -manifesta- “la llàstima és que la pregunta sotmesa al nostre vot tingui moltes i greus mancances, com ara el seu caràcter confús i el seu contingut decebedor, en la mesura que no respon al que el moment històric ens reclama”.

De Gispert recorda que les eleccions previstes per al proper 27-S “tindran caràcter plebiscitari” i per això “el poble de Catalunya necessitava i necessita saber, amb precisió, i sense intermediaris, quina és la posició d'UDC pel que fa al procés, al full de ruta, al desafiament nacional que tenim plantejat. S'han acabat els temps de la indefinició calculada, de l'ambigüitat, de la contemporització”.

Per això, creu que “eren i són rebutjables preguntes trampa com la plantejada, o preguntes amb les quals es vol acontentar tothom a força de diluir-les, de fer-les absurdes, de fer-les absolutament inadequades”. En conseqüència, manifesta que “un grup de militants, amb més de mil suports, proposàvem una pregunta alternativa: ‘Voleu que UDC es comprometi per una Catalunya independent en el marc de la Unió Europea?’, una pregunta curta i clara, que hauria servit per definir-nos d'una manera molt entenedora”.

“Vista la situació, i de cara al 14-J, ens veiem obligats a votar no quan el que ens defineix és una posició radical, constructiva i esperançada pel sí, per dir un sí a una Catalunya independent, certament, però sobretot a una Unió que vulgui ser i sigui protagonista del procés que vivim; un sí que signifiqui fer pinya per un projecte que és de tots i que reclama l'aportació responsable i generosa de tots per tirar endavant, i que, posats a construir, garanteixi la visibilitat i la incidència dels nostres plantejaments en el disseny constitucional del nou Estat que s'albira”, argumenta.

“Perquè no es tracta d'adherir-nos a res, ni de dissoldre'ns en un magma, ni de cedir davant temptacions maximalistes: és tracta, ras i curt, d'integrar-nos plenament, sense reserves, al gruix del catalanisme polític, que per definició ha estat, és i serà integrador, i que ha d'estar al costat i al servei d'un poble que reclama assolir horitzons de llibertat, de justícia social, de fraternitat i de plena sobirania”, conclou.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#14 BEJOTA, BCN, 11/06/2015 - 11:51

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat

Política 01/12/2014 21:02 Hi va votar un 37%.
La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30% .

#14.1 BEJOTA, BCN, 11/06/2015 - 11:52

N.B.SRA. DE GISPERT::LI REORDO QUE'L PROCÉS ,PROMOGUT PEL MATRIARCAT CATALÁ, HA PERDUIT AMB VERGONYÓS RESULTAT.

#13 La famiglia, bcn, 11/06/2015 - 08:44

Amb l'entrada de podem, Mas, el messies, ha perdut l'hegemonia en la política catalana. Ara tracta de recuperar terreny fent una opa hostil a Union ajudat per per els llepaculs vividors de sempre. Tot segueix igual en la "famíglia" catalana

#12 Els ben pagats, Bcn, 10/06/2015 - 20:43

Te la parauleee el molt honorablee fulaanet de tal. Apa, ja m'he guanyat el sou.

#11 BEJOTA, BCN, 10/06/2015 - 20:40

E.MUNICIPALS.
CATALANS: 7.571.127

CENS: 5.376.160

VOTANTS: 3.049.806

Separatistes: 1.398.099

Separatistes: 18'46%

N.B. RES DE RES I MENYS VOTS TRENCAPTRIES QUE AL QUEBEC I ESCOCIA

#11.1 BEJOTA, BCN, 10/06/2015 - 20:41

N.B. QUE NE'S DE TOSSUT EL MATRIARCAT CATALÁ PROMOTOR DEL PROCÉS !

#10 Pere Pagès, CATALÀ EMPRENYAT, 10/06/2015 - 20:07

LO QUE PASA AQUÍ CON LA CASTA NACIONALISTA, NO TIENE NOMBRE.