Política · 6 de Setembre de 2017. 19:42h.

La presidenta del Parlament no deixa parlar el lletrat major

Forcadell no dóna la paraula a Antoni Bayona

La presidenta del Parlament no deixa parlar el lletrat major

Antoni Bayona, en una imatge d'arxiu

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, no ha donat la paraula al lletrat major de la cambra, Antoni Bayona, durant la reunió de la Mesa del Parlament, segons han explicat fonts que estaven presents. Les mateixes fonts han titllat l’actitud de la presidenta d’“insòlit” i que no havia passat mai.

Bayona, que havia estat president de l’Institut d’Estudis Autonòmics, havia expressat recentment que les diferents resolucions parlamentàries relacionades amb el procés “han entrat en conflicte amb el principi de legalitat constitucional”. El lletrat major del Parlament va assenyalar en un article a finals de juliol que la doctrina del Tribunal Constitucional estableix que “ni la Generalitat ni l’Estat poden convocar un referèndum o una consulta popular que pugui afectar l’ordre constitucional”. “La jurisprudència constitucional és especialment rígida i la prohibició que se’n desprèn posa en qüestió fins i tot la possibilitat d’un referèndum convocat per l’Estat”, va assegurar.

Bayona també va qüestionar el “mandat democràtic” que esgrimeix el Govern per legitimar la via unilateral, perquè les eleccions del 27-S van configurar “una majoria parlamentària que no té una correspondència amb la majoria de vots obtinguts per les forces polítiques que impulsen el procés”.

“Si des del punt polític les eleccions havien de constituir un plebiscit per comprovar l’existència d’una majoria social a favor de la independència de Catalunya, aquest objectiu polític no es va assolir, ni sembla correcte desnaturalitzar-lo amb el criteri dels escons obtinguts”, va remarcar el lletrat major.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Pepet del poble, Tona, 06/09/2017 - 23:22

El talante de Forcadell es barriobajero y propio de Burkina Faso.

#14 0105, Masnou (El), 06/09/2017 - 23:16

esto es lo que pasa en las dictaduras, es la Venezuela del Mediterraneo!

#13 RA, ra, 06/09/2017 - 21:35

Golpe institucional.

#12 Paco Hirue, Hospitalet, 06/09/2017 - 21:13

El Sr Bayona cal recordar va ser el cervell a sou del President Pujol que va redactar la llei de dissolucio de l'Area Metropolitana de Barcelona per tal de destrossar la força de l'alcalde Maragall i la seva obra. Com sempre, la historia posa les coses al seu lloc: on esta Pujol ? com esta Barcelona, malgrat els desitjos de Pujol Bayona?

#11 Niceto, Alcañiz, 06/09/2017 - 20:59

Aquí mando yo, aquí hablo yo y a quien a mi me de la gana; hasta ahí podríamos llegar, que un vulgar letrado mayor del Parlamento Catalán pueda dar su opinión a la mesa, pues no faltaba más; perquè tothom s'assabenti: Aquí mano jo.

#11.1 Galba, Palafrugell, 07/09/2017 - 07:28

A més, aquest senyor te estudis... Fins aqui podiem arribar.