Publicitat
Política · 30 de Maig de 2019. 16:07h.

La propera 'patata calenta' de l'independentisme

Torra no sap què fer si hi ha sentències condemnatòries

La propera 'patata calenta' de l'independentisme

El president de la Generalitat, Quim Torra, va afirmar el passat agost en una entrevista a La Vanguardia que "no acceptarem sentències d'escarment per l'1-O com si res"; però no ha concretat en cap moment què faran més enllà de descartar, diverses vegades, un avançament electoral. En aquest sentit, Torra va expressar dimecres la seva disposició a reunir-se amb diferents sectors compromesos amb el dret a l'autodeterminació per pactar una "unitat estratègica".

Torra va dir durant la sessió de control al Parlament que "vénen uns mesos decisius després d'haver tancat aquest cicle electoral. I jo el que voldria avui és que tots prenguéssim consciència del moment històric davant del qual ens estem a punt d'adreçar".

"I, per tant, jo voldria, i els ho anuncio, doncs, tenir l'oportunitat de tenir una ronda de converses amb tots els partits, amb totes les entitats socials, econòmiques, civils del país que treballen, que tenen un compromís ferm per l'exercici del dret a l'autodeterminació, per saber què pensen, com pensem tots plegats tirar endavant aquests mesos que ens falten fins a unes sentències, que evidentment les volem absolutòries però que si no fos així, serien un atac directe contra tots els demòcrates i una vergonya absoluta per a l'Estat", va afegir.

El president va assegurar que "per assolir tirar endavant aquests desafiaments que se'ns presentin per poder fer realitat els anhels democràtics del poble de Catalunya, jo demano aquesta unitat estratègica, jo em reuniré amb tothom per veure si podem entre tots aconseguir traçar el rumb d'aquests propers mesos".

Torra, malgrat no voler convocar eleccions anticipades, s'hi podria veure abocat a fer-ho si no aconsegueix tirar endavant els pròxims Pressupostos, ja que la Generalitat actua amb els comptes prorrogats del 2017, atès que el 2018 tampoc no es van aprovar perquè estava en vigor l'article 155.

La Generalitat va mirar d'aprovar els pressupostos del 2019 situant els comuns com un soci clau, però les negociacions no van arribar enlloc i el Govern ni tan sols va arribar a registrar els comptes davant la Cambra per evitar que fossin rebutjats. En aquest sentit, Quim Torra va tornar a oferir dimecres als grups de l'oposició del Parlament reprendre la negociació dels pressupostos de la Generalitat del 2019.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 Gerardo, Barcelona, 31/05/2019 - 11:22

Es un placer inmenso leer las conclusiones definitivas de la Fiscalia. Un texto que relata la verdadera verdad. Bravo!!
https://www.ecestaticos.com/file/15751512774c2135ab7679e1f9b89de7/1559240883-conclusiones-definitivas-2-2.pdf

#15 Capit@n España, The broquil is over, 31/05/2019 - 07:19

Es fácil: ajo y agua.

#14 Tv3% Live, Queralbs sur Pujol, 31/05/2019 - 00:05

Despues de la sentencia de Europa, que es basica, el Tribunal Supremo les explicara a los golpistas cual es la pena..... por rebelion, sedicion y malversacion de fondos.

#13 El Sifoner, Castelló, 30/05/2019 - 20:33

(. No aceptaremos sentencias condenatorias como si nada..) No se si las aceptareis o no, porque no se todavía si las habrá, es el tribunal quien debe de deliberar, yo me temo que si, pero no esta en mis manos. Y si las hay, me imagino que no las aceptareis, pero seguro que las acatareis, ya veras.

#8 Timbaler, Bcn, 30/05/2019 - 17:53

Per tirar endavant aquests desafiaments, jo recomano al sr. Torra que organitzi una tanda de rosaris a la matinada,per tal de obtenir el favor diví.