Política · 25 d'Agost de 2009. 12:32h.

La proposta de Maragall és un "desafiament a l'Estat de dret"

Camacho ha recordat que "la principal obligació d'un governant és fer complir les lleis"

La proposta de Maragall és un "desafiament a l'Estat de dret"

Alícia Sánchez-Camacho

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha considerat un "desafiament a l'Estat de dret" les declaracions de diversos representants de Govern que els darrers dies estan apostant per desobeir una eventual sentència del Tribunal Constitucional (TC) que retalli l'Estatut. És el cas del conseller d'Educació, Ernest Maragall, que aquest dimarts ha apostat en una entrevista a El País per desplegar l'Estatut independentment del que digui la resolució. Camacho ho ha qualificat de "preocupant" i ha recordat que "la principal obligació d'un governant és fer complir les lleis". En una entrevista a Catalunya Ràdio, Camacho ha lamentat també la "debilitat" del president del Govern en aquesta qüestió.

En la línia de Maragall, el secretari de Política Lingüística, Bernat Joan, va desafiar aquest diumenge una eventual sentència del TC que anul·lés els preceptes de l'Estatut sobre la obligatorietat de conèixer la llengua catalana. "Jo no faré cap canvi en la política lingüística digui el que digui el TC", va assegurar. Caldrà "ignorar-la" i el sistema educatiu i la immersió lingüística "seguiran com estan", va sentenciar.

Camacho ha qualificat aquests posicionaments de "preocupants" i ha considerat que desafiar l'Estat de dret "és l'últim que podria fer un servidor públic". La líder del PPC també ha subratllat la "debilitat" del president del Govern, José Montilla, en considerar que "tothom li dóna consells i li diu el que ha de fer" al voltant d'aquesta qüestió.

La presidenta del PP de Catalunya ha reclamat "una mica més de responsabilitat institucional" al Govern i ha tornat a plantejar la necessitat de convocar una cimera, liderada per Montilla, de tots els partits polítics catalans, un cop es conegui la sentència, i no abans.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Esparver, Berga, 25/08/2009 - 20:58

L'Estat de dret recolzat pels sabres franquistes que tant t'agraden, oi Alícia?

#14 Jaume, Cubelles, 25/08/2009 - 20:44

Que us podeu esperar d'aquesta dona que recolzava la guerra d'iraq?

#13 Pau Miserachs, Barcelona, 25/08/2009 - 20:12

Aquesta Sra. confon Estat de Dret amb Estat de Lleis. Aquestes no fan un Estat de Dret si no responen a una realitat democràtica i son aplicades contra el poble per Jutges designats pels mateixos que presentan recursos. On és la imparcialitat ?

#12 david, bcn, 25/08/2009 - 17:32

Quin estat de dret????Es vol desplegar un estatut que només va comptar amb el suport del 35% de catalunya!!!Si és anti constitucional que el retirin!

#11 Fermi Frapat i BEllaombra, Hostalets de Llobregat, 25/08/2009 - 17:11

També ho era, i més gros, el 23-F. I aquí tenim la LOAPA, ben acatadeta per tothom, oi reina?