Publicitat
Política · 8 de Novembre de 2011. 18:12h.

La prostitució provoca diferències entre ICV i EUiA

Esquerra Unida considera que "no es pot regular de cap manera"

La prostitució provoca diferències entre ICV i EUiA

Prostitutes, en una foto d'arxiu

La número 2 per Girona de la coalició ICV-EUiA, Cristina Simó, i la número 6 per la mateixa circunscripció, Amparo Ardanuy, s'han desmarcat de la política d'ICV en matèria de prostitució. Ambdues, membres de la direcció nacional d'EUiA -Simó també és membre de la presidència federal d'IU-, han destacat que "l’acceptació a ser candidates va ser abans que s'aprovés el programa de la coalició, sempre creient que no es visualitzarien contradiccions tan profundes com considerar la prostitució un treball digne".

"Des de IU considerem la prostitució l'equivalent a l'explotació i l'esclavatge. Aquesta augmenta amb la crisi, context en el que s'accentuen les desigualtats i moltes dones, les més vulnerables, acaben en la prostitució". "La prostitució és la forma més extrema de violència de gènere i que no es pot regular de cap manera", han remarcat.

Segons IU i EUiA, "cal abolir-la, amb lleis abolicionistes com les que es van aprovar fa anys a Suècia. Aquestes lleis penalitzen al proxeneta i al client, mentre que la dona prostituïda se la considera víctima de violència de gènere i se la integra en els programes d'ajuda i reinserció de la llei per eradicar la violència masclista".

Malgrat aquestes discrepàncies al si de la coalició electoral, Simó i Ardanuy han manifestat la seva intenció "a continuar de candidates per Girona, perquè votar ICV-EUiA en aquesta circumscripció és votar a IU. És reforçar al grup parlamentari que en el seu conjunt defensarà majoritàriament amb els diputats i diputades de IU aquesta mateixa posició".

Aquestes formacions aposten per l'abolició de la prostitució, l'equiparació legal de les víctimes de trata, tràfic i prostitució, i la prohibició dels anuncis i publicitat de prostitució, entre d'altres mesures.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Candide, cataloniawatch.blogspot.com, 08/11/2011 - 19:02

Un negocio no regulado por la ley se queda ¿en manos de quién?

Incluso la prohibició es una regulación legal. Y ¿quién se queda con los beneficios de los negocios ilegales?

Es que los comunistas son tontos de remate, hasta tal grado que a veces dan la impresión que les paga la mafia.

#2 Joan, Holanda, 08/11/2011 - 18:33

això ho hauria de decidir les professionals que ho fan lliurament i ja han dit més d'una vegada que per elles és un ofici com qualsevol altre.
les que ho fan per obligació és explotació laboral que seria el mateix que un taller clandestí tèxtil.

#2.1 Amparo , Blanes, 09/11/2011 - 14:10

Declarat per la ONU, i altres organismes, la prostitució és l'esclavitud del segle XXI. No s'ha de mirar com a negoci. S'ha de mirar com a forma de violència. I s'ha de mirar que el 99% dels "clients" són homes.És la perpetuació de la violencia que pateixen les dones des de fa segles.