Publicitat
Política · 13 d'Abril de 2018. 22:20h.

La querella a Llarena perjudica Jordi Sánchez

JxCat i ERC tiren endavant l'escrit fent valer la seva majoria a la Mesa

La querella a Llarena perjudica Jordi Sánchez

Jordi Sánchez

La querella que presentarà el Parlament contra el magistrat del Tribunal Suprem i contra el conjunt de l'òrgan amb la intenció de "defensar els drets polítics" dels diputats perjudica una possible sortida de la presó de Jordi Sánchez. El Parlament ha pres la decisió d'interposar la querella després que el jutge hagi vetat en dues ocasions la sortida del diputat de Junts per Catalunya Jordi Sánchez per tal que assistís al debat d'investidura.

La decisió ha estat presa aquest matí en una reunió extraordinària per la Mesa del Parlament amb els vots dels partits independentistes (JxCat i ERC) que tenen majoria mentre que els Comuns, tot i compartir la idea, han recomanat optar per altres vies pels "dubtes jurídics" que tenen. El PSC i Ciutadans han votat en contra de la iniciativa.

En la reunió, els lletrats de la Cambra han llegit un document en el qual mostraven els seus dubtes sobre la viabilitat legal de querellar-se contra el jutge i han aconsellat que hauria de ser el mateix Sánchez o el grup parlamentari de JxCat qui la presentés.

JxCat i ERC han plantejat la querella com un instrument de defensa de la institució com a resposta a l'"atac als drets dels 135 diputats del Parlament" que representa la decisió de Llarena.

La portaveu del PSC, Eva Granados ha avisat dels perills d'emprar la institució del Parlament "com una arma llancívola" en un xoc contra la justícia espanyola. "Estem en contra de la querella i creiem que l'enfrontament institucional és la pitjor manera de defensar els drets dels diputats" ha assegurat Granados. La portaveu socialista també ha lamentat que s'hagi acordat a la Mesa tirar-la endavant malgrat les "cauteles i recels" dels lletrats del Parlament.

Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 Carlos Gomez, no reirse que es peor, 14/04/2018 - 01:56

Doncs res.

A seguir amb la saludable dieta mediterranea i el curtidor clima mesetari. Ens els tornaran molt envellits pero aixo si fets uns pinzells.

Ja ho veureu.

#3 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 13/04/2018 - 23:22

A este ritmo Sanchez Panza tendrá tiempo de aprenderse todo el repertorio flamenco de sus vecinos gitanos. Para mi que ya se ha iniciado en el zapateao. Está claro que a Bacterio y los suyos les importa una mierda el Parlament. Solo es una herramienta para sus intereses.

#3.1 FerranB, Barcelona, 14/04/2018 - 09:36

Bacterio..está haciendo méritos para hacer compañia muy pronto a Sanchess..jajajjajajajaja

#2 Jordi Bonastre Thió, Barcelona, 13/04/2018 - 23:10

En Jordi Sánchez es utilitzat pels puigdemonistes de manera barroera. Du gairebé 6 mesos a presó i el fan candidat a l'investidura només per mantenir una oposició suicida i frontal a l'Estat.
Les eleccions del 22 de maig pasaran una dura factura als incompetents i irresponsables de la "Llista del President".

#1 Ferran, Barcelona, 13/04/2018 - 22:42

Esta claro que Torrent echa a faltar el cariño y amor de su jefe que está en Estremera y está haciendo méritos para hacerle compañia. Venga Torrent..adelante!! jjajajajajajajajjajajja