Publicitat
Política · 14 de Novembre de 2016. 21:40h.

“La qüestió és allargar el procés”

Dirigents del PSC i d'Unió promouen una plataforma per un catalanisme "obert, transversal i integrador”

“La qüestió és allargar el procés”

Iceta i Duran han assistit a l'acte de presentació de Portes Obertes del Catalanisme

La plataforma Portes Obertes del Catalanisme s’ha presentat públicament aquest dilluns amb la presència de dirigents del PSC com Miquel Iceta, Pere Navarro, Jordi Hereu i Celestino Corbacho; d’Unió com Josep Antoni Duran Lleida i Ramon Espadaler; les exconselleres Pilar Fernández Bozal i Maria Eugènia Cuenca, així com l’exdiputat del PP Jordi Juan. També han acudit els periodistes Joan Tapia i Lluís Foix, el director general del Cercle d’Economia, Jordi Alberich i el president de Tercera Vía, Mario Romero. L’objectiu de l’entitat és promoure un catalanisme “obert, transversal i integrador”. L’advocat Cristian Balcells ha intervingut a l’acte i ha analitzat l’actual situació política que es viu a Catalunya per acabar afirmant que “la qüestió és allargar el procés”.

Balcells ha definit el procés com un “artefacte polític que consisteix en anunciar un cosa per fer-ne un altre, o per no fer-ne cap ni una”. Ha afegit que te una “gesticulació permanent” però sense “cap traducció jurídica o material apel·lant a grans principis transversals com democràcia, poble o llibertat”.

 

“El procés és una fórmula màgica”, ha reblat l’advocat assegurant que “serveix per unir una pobresa d’accions amb alegria”. Com exemple ha posat el que ha qualificat com “manifestacions progovernamentals” que tenen com objectiu donar “la sensació d’estar fent història permanentment”.

Cristian Balcells diu que la situació que es viu a Catalunya “ens fa anar enrere i ens fa bloquejar l’economia del nostre país”. “Actes com el d’avui han de servir per buscar una sortida realista a la situació de bloqueig, des de l’acord i el diàleg”, ha conclòs.

 

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#13 Jan i Trencapins, Barcelona, 16/11/2016 - 22:11

Em sap greu, però per la propietat d'ubicuïtat, sempre que defeco ho faig per força en el si de l'omnipotent.
La resta, inclosa la resistència a viure amb dignitat, no passa de collonades.

#12 Alwix, Barcelona, 15/11/2016 - 11:55

El diàleg és fructífer quan al d'abans no hi tens una paret. Portem 40 anys de diàleg. L'estatut sense retallar és el mínim que es pot acceptar, però és clarament massa per Espanya, que el va mutilar amb un cop d'estat, pervertint el sentit del que vam votar.

#12.1 José Quinta, LH,Barcelonés,España, 15/11/2016 - 13:18

"Golpe de estado" ... puedes elaborar un poco más porqué consideras "golpe de estado" la intervención de un Tribunal facultado para ello? Lo digo porque si lo que dices es cierto, en otros países deberán cambiar sus leyes y protocolos. Les harás un favor.

#11 Vallesana, Ex-sociates anònims (q torni Obiols!!), 15/11/2016 - 10:21

estimats sociòpat... digooo, sociates: i de desapuntar municipis de l'AMI, pa cuándo ????....

#10 botifler1914, Sinitaca, 15/11/2016 - 10:19

Otros que tampoco se creeen lo de la revolución de las sonrisas...

#9 Joel, Bcn, 15/11/2016 - 09:57

Diuen aquesta trepa que volen un catalanisme "obert, transversal i integrador" però amaguen l'adjectiu principal: "Vassall". Quina pena de genteta !