Publicitat
Política · 30 de Setembre de 2020. 14:37h.

La rapidesa en substituir Torra desconcerta l'independentisme

Budó al·lega que "la lluita contra la pandèmia"

La rapidesa en substituir Torra desconcerta l'independentisme

La Generalitat ja ha publicat DOGC el decret de substitució, aprovat per tots els membres del Govern en funcions, mitjançant el qual Pere Aragonès s'ha convertit en vicepresident amb funcions de president, assumint una part de les funcions del càrrec. Molts independentistes s'han queixat a Twitter que això s'hagi fet sense que el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publiqui el cessament de Quim Torra com a president de la Generalitat.

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha demanat explicacions a Junts per Catalunya i Esquerra: "Si no ho publica el BOE per què publicar-ho al DOGC? I per què no espereu resolució de les cautelars al TC abans d'aprovar el decret de substitució?" "Això ho heu d'explicar bé", ha advertit. El diputado del grupo de ERC, Antoni Castellà. ha compartido el tuit de Paluzie.

Pere Torra, germà de l'expresident, també s'ha queixat en un fil de Twitter, on ha qualificat d'"aberrant" i "piltrafa" el decret i ha lamentat que "no esmenta el nom del president destituït i tampoc no en descriu cap causa".

Budó ha dit que "hem seguit l'itinerari legal que estava previst" i al·legat que "el president Torra ens ha demanat que prioritzem la lluita contra la pandèmia des del minut u". "El Govern necessitem totes les eines i competències possibles i per això activem aquest decret de substitució amb aquesta disposició final".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#19 Quimet lo tronat, Arbucies, 01/10/2020 - 10:42

Totom passa d 'en Torra a la Generalitat, les ienes al atac. ERC contenta amb la sentencia ejpanyola. La pela del 3% es adictiva pels lazys.

#18 Alejandro, Villadecans, 01/10/2020 - 08:24

Pues que se vaya a Turquía a remenarles las cireres con los kurdos, que seguro que los turcos le sueltan otros 120.000 durante 4 años y 92.000 de jubilación vitalicia, por estar 2 años tocando los huevos a los turcos y sin hacer nada por los kurdos, como ha echo aqui

#17 Figueras, Figueras, 01/10/2020 - 08:23

Me da que hasta los suyos querían quitárselo de encima, sólo los muy fanáticos o quien podía manipularlo se molesta de la destitución.

#16 M, Sabadell, 30/09/2020 - 22:09

Hay que darse prisa para que todos puedan cobrar la nueva nómina cuanto antes, que los meses pasan rápido.

#15 XavierAP, MARESME, 30/09/2020 - 20:13

ACATANDO Q ES GERUNDIO...