Publicitat
Política · 22 de Juny de 2013. 14:14h.

La reforma del PP preveu suprimir el Síndic de Greuges

També el CEO i el Servei Meteorològic de Catalunya

La reforma del PP preveu suprimir el Síndic de Greuges

Ribó

Entre les institucions que l'Estat preveu suprimir amb la reforma de l'Administració hi ha la del Síndic de Greuges, el Centre d’Estudis d’Opinió o el Servei Meteorològic de Catalunya. És per això que en declaracions a Catalunya Ràdio els representants d’alguns d’aquests organismes han defensat que la seva feina de servei és clau per al país.

L'actual Síndic, Rafael Ribó, ha denunciat manipulacions en l'informe que ha servit de base per la reforma de les administracions locals, ja que “la comissió que ha fet l’estudi no ha consultat cap dels defensors autonòmics, ni se’ls han demanat les dades, ni s’ha contrastat què han fet o en què treballen cadascun dels organismes autonòmics”.

El director del Servei Meteorològic de Catalunya, Oriol Puig, defensa que aquest organisme és una eina fonamental per a la protecció civil, ja que “tots els plans d’emergència condicionats a la meteorologia s’activen a partir de la informació i les dades que ens arriben des del servei meteorològic. I és impensable que l’agència estatal tingui aquesta capacitat a Catalunya”.

Pel que fa a la voluntat estatal d'eliminar també el Centre d'Estudis d'Opinió de Catalunya, el seu director, Jordi Argelaguet, ha posat en qüestió que el Centre d'Investigacions Sociològiques pugui realment suplir el servei que presten tant l'organisme català com els seus equivalents autonòmics.

Argelaguet es pregunta si el CIS té capacitat per assumir la feina que suposa controlar les enquestes que fan els governs autònoms de l’estat espanyol, i afegeix que “si és que sí, el CIS està sobredimensionat. I si és que no, haurà de contractar noves persones que facin la feina que fem nosaltres, i per tant no hi haurà estalvi”.

Per la seva banda, Maite Macià, directora de l'Institut Català d'Energia, un altre dels organismes autònoms de la Generalitat de què Madrid proposa prescindir, apunta que mantenir l'Institut permetria fins i tot rebaixar la factura elèctrica a Catalunya.

Publicitat
Publicitat

61 Comentaris

Publicitat
#39 luis, barcelona, 24/06/2013 - 10:38

Para que C..o sirve, si para una reclamacion minima me encaminaron a la oficina de Madrid

MADRID NOS ROBA

#38 josepxicot, Barcelona, 23/06/2013 - 20:38

Es queden molt curts,s´ha de retallar moltíssim més
o sigui aprimar l ´Estat d´allò més,sols així podrem
pagar el deubte i encara ens sobraran diners per mi
llorar la sanitat i l´educació.

#37 Estos son mis principios, si no le gustan, tengo más., 23/06/2013 - 20:04

Dudo que el PP pueda conseguir su objetivo de cargarse al Sindic de Greuges pues no en vano Rafael Ribó es uno de los políticos más queridos y respetados de Cataluña. Es un ejemplo de rectitud y honradez personal y política.Y eso el pueblo lo ve y lo valora.Lo defenderán hasta la muerte.

#36 Josep, bcn, 23/06/2013 - 17:51

Es pot criticar al Ribó, però millorar la seva gestió, des de Madrid, es Imposible.
Del Meteo, pitjor: Els hem ensenyat com es fa, i ara diuen que ja n'han après, i, millor ells. Sols saben copiar, i no innovar. d'aci 2 anys, inútil el serveui.
Sembla x donar gent als AVE,tots amb Km.0 a Madrid.

#35 Serguei, sitges, 23/06/2013 - 14:04

Bien!!!per fi tots els xuposters subencionats el carrer!!!