Publicitat
Política · 15 de Febrer de 2013. 20:01h.

La reforma pendent de l'Administració

Mas crea una comissió per modernitzar-la 15 anys després que ja ho fes Pujol

La reforma pendent de l'Administració

Imatge prèvia a la reunió de dimecres de constitució de la comissió

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha creat una comissió per a la modernització de l'Administració Pública 15 anys després que ho fes el govern de Jordi Pujol.

Mas, en efecte, ha participat aquest dimecres en la reunió de constitució  de la comissió d'experts per a la reforma de l’Administració Pública, que té la missió d'elaborar un document de reflexió sobre com ha de ser l'Administració Pública en el futur.

El govern de Jordi Pujol ja va aprovar al febrer de 1998 la creació de la llavors anomenada comissió assessora per a la modernització de l'Administració, amb unes funcions pràcticament calcades a les de l'actual.

Llavors, segons es publicava al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) del 2 de febrer de 1998, l'objectiu era "l'estudi  i  l'anàlisi  de  les estructures públiques de Catalunya  i  de  les experiències de modernització d'altres països" així com l'elaboració  d'informes  "sobre  polítiques  públiques i estratègies   de  modernització  de  l'Administració  de  la Generalitat i dels seus organismes i entitats".

La principal diferència entre la comissió presentada aquesta setmana i la de 1998 és que una està formada per cinc "experts", la majoria economistes i catedràtics d'universitats catalanes -ESADE, UPF i UPC-, mentre que la creada per Pujol estava liderada per un conseller, alts càrrecs de la Generalitat i sis vocals.

I és que, en efecte, l'organisme creat fa 15 anys estava presidit pel llavors conseller de la Presidència, Xavier Trias, el vicepresident era el llavors secretari del Govern i de Relacions amb el Parlament, Josep Via i en formaven part també el secretari general d'Administració i Funció Pública i el   director   de   l'Escola   d'Administració  Pública  de Catalunya.

Destaca precisament que els 'experts' que formen la comissió actual ho fan "de manera desinteresada" i els de l'aprovada pel govern de Jordi Pujol podien "percebre les dietes i les indemnitzacions que els corresponguin", segons es publica al DOGC.

Mas va presidir la reunió de constitució -en la qual també hi va participar la vicepresidenta Joana Ortega i el conseller Mas-Colell- en la qual es va acordar que la comissió estarà formada per Francesc Longo, professor del departament de Direcció de Persones i Organització d'ESADE; Guillem López Casasnovas, catedràtic d’Economia Pública (UPF) i conseller independent del Banc d’Espanya i Carles Ramió, catedràtic de Ciència Política i de l’Administració (UPF) i exdirector de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.

També per Joan R. Rovira, economista i cap del Gabinet d’Estudis Econòmics de la Cambra de Comerç de Barcelona i membre del CAREC; i Josep Valor Sabatier, doctor enginyer industrial (UPC), doctor en Investigació Operativa pel Massachusetts Institute of Technology (MIT) i doctor en enginyeria mecànica per Hardvard.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 ramon, barcelona-c, 18/02/2013 - 12:05

Sap greudir-ho però som un negats per algunes coses i una es l'Organització incapassos de crear un sistema propi ,els espanyols n'han fet un,dolent ,però l'han fet .Incapassos de crear la finestreta única,d'aprofitar l'escola d'administració pública etc i molt ,degut a la contemporització com a fé.

#4 Misbimbo, Sants, 16/02/2013 - 20:16

I no se'ls hi ha acudit que en formi part algun funcionari de carrera? Dels que porten més de 20 anys picant pedra. Més que res perquè els hi expliqui com és el dia a dia dels funcionaris de teòrics ja n'estem fins el cap d'amunt.

#2 Pau, Barcelona, 16/02/2013 - 13:41

Una operació d'aparador més. Tot comedia. Es passen la vida amb experts, la majoria dels quals quan han tingut responsabilitats executives han estat un desatre. Després de la funesta intervenció de Pilar Pifarré, l'administració catalana no té remei. Està totalment ensorrada.R.I.P.

#1 Observador, Barcelona, 15/02/2013 - 20:28

Cal reconèixer l'altíssim nivell dels membres d'aquest Consell. Aquest cop sembla que han pogut aconseguir "els millors".

#1.1 spanish, Madrid, 16/02/2013 - 09:27

jajjajajaaajaja ja si els que han muntat els monstre de la generalitat son els que la voeln modernitzar estem llestos

#1.2 Ramonapdcat, Vilassar de Mar, 25/02/2013 - 09:09

Però Observador, no has observat encara que quan hi ha alguna cosa que no es vol fer, es crea una comissió?