Publicitat
Política · 22 de Juny de 2012. 18:45h.

La reina d'Anglaterra rebrà l'antic líder de l'IRA

Elisabet II es trobarà amb Martin McGuinness a Belfast

La reina d'Anglaterra rebrà l'antic líder de l'IRA

Elisabet II, durant un acte del Jubileu de Diamants

La reina d'Anglaterra, Elisabet II, es trobarà amb l'antic líder de l'IRA, Martin McGuinness, el dia 27 a Belfast. Amb motiu del Jubileu de Diamants del seu regnant, la monarca britànica anirà a Irlanda del Nord la propera setmana. L'endemà de la seva arribada es trobarà amb l'activista republicà, actualment viceministre principal del Govern nord-irlandès, segons ha indicat la BBC.

La cadena pública britànica ha recordat que McGuinness, membre del Sinn Féin, el braç polític de l'IRA, va evitar saludar la monarca fa un any a Dublín (Irlanda) i va deixar que fos el primer ministre, Peter Robinson, qui ho fes.

El Sinn Féin va reconèixer, però, la dignitat de la reina que va dipositar una corona de flors al monòlit pel republicà mort i va parlar en gaèlic. Posteriorment, McGuinness va assegurar que si fos escollit president del govern d'Irlanda del Nord estaria disposat a reunir-se amb el cap d'Estat britànic.

En diverses entrevistes a la BBC, McGuinness va assenyalar que no descartava una reunió, tot i que encara estava reflexionant sobre aquest fet. Al final, la trobada serà la setmana vinent.

McGuinness va ser empresonat per ser membre de l'IRA, i al 1977, quan es va anunciar que Elisabet II aniria a Irlanda del Nord per celebrar el seu Jubileu d'Argent, es va comprometre a donar a la monarca una visita per recordar, segons la BBC. De fet, els republicans van portar un estendard negre en referència a la "reina de la mort".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#2 Almogàver , La Sagrera , 24/06/2012 - 17:15

Efectivament, allà no fan numerets amb la gent de l'IRA per a que demanin perdó.
Si Gandhi enlloc d'enfrontar-se als britànics, la India hagués estat colonitzada per espanyols, s'hauria mort de fam en una de les seves vagues i encara l'haurien rematat.

#1 Marta, Londres, 22/06/2012 - 21:19

Qualsevol comparacio amb espanya es una broma de mal gust. Des de l'illa els liders espanyols semblen Cro-magnons. Per cert, els unics d'Europa cronicament incapacos de parlar angles.

#1.1 J, Vilajuïga, 24/06/2012 - 14:33

Jo diria Neanderthal, al cap i a la fi els Cromagnon son l'Homo Sapiens, i els politic Españols de Sapiens gens ni mica, si no son mes rucs es perque no s'entrenen, o potser si,,,
Cal recordar el crit de Millan Astray, "Muera la Inteligencia viva la muerte" i també el "Que inventen ellos" de Unamun

#1.2 Santi Capellera i Rabassó, Barcelona, Països Catalans, 26/06/2012 - 00:30

#1.2

De fet, J de Vilajuïga (ui, quina por donar el nom!) no deus ignorar que els homo sàpiens, per anomenar-los d'alguna manera, es van menjar els neanderthal, amb la qual cosa van aconseguir aliment, i, a més, eliminar els més intel·ligents i evolucionats, i, per tant, menys guerrers i primitius.