Publicitat
Política · 4 de Novembre de 2009. 17:57h.

La renovació a Santa Coloma passa per l'exlíder de la JSC

Raül Moreno 'versus' Antoni Fogué

El relleu de Bartomeu Muñoz a l'alcaldia de Santa Coloma de Gramenet, empresonat per l'operació Pretòria, no podrà ser tan ràpid com pretenia la direcció del PSC, que va pensar inicialment en el president de la Diputació de Barcelona i regidor de Santa Coloma, Antoni Fogué, per convertir-se en nou alcalde. Però sectors renovadors estan impulsant la candidatura de Raül Moreno.

Moreno és el vuitè tinent d'alcalde de l'Ajuntament, té 30 anys i és el responsable municipal de via pública. També és viceprimer secretari de la federació del Barcelonès Nord del PSC i exprimer secretari de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC).

La seva candidatura estaria impulsada per sectors de la federació local del partit a Santa Coloma i de la federació del Barcelonès Nord, que no estan d'acord amb la intenció inicial de la direcció del PSC de posar a l'alcaldia a Fogué. Aquests sectors consideren que, després de l'escàndol de l'operació Pretòria, cal una cara nova i totalment desvinculada del grup de dirigents relacionats amb Bartomeu Muñoz.

Al respecte, aquests sectors tenen en compte que Muñoz, vicepresident de la Diputació de Barcelona, va ser designat, de fet, per l'anterior alcaldessa, Manuela de Madre, esposa d'Antoni Fogué, regidor de Santa Coloma i president de la Diputació.

Els renovadors consideren que, en aquest escenari, el fet que Fogué ocupés l'alcaldia en substitució de Muñoz podria interpretar-se per molts ambients de la localitat com un intent de tapar les eventuals conseqüències de l'operació Pretòria, per les vinculacions personals entre tots dos.

Raül Moreno és jove i està totalment al marge d'aquest grup, per la qual cosa podria iniciar una política de renovació total sense cap vinculació amb el passat, amb un autèntic canvi generacional. A més, la seva etapa al capdavant de la JSC li ha proporcionat alguns suports en la direcció del PSC.

Al carrer Nicaragua, l'intent inicial de col·locar Antoni Fogué s'ha paralitzat, a l'espera de veure com evolucionen els moviments que s'estan realitzant tant en la federació de Santa Coloma com en la del Barcelonès Nord. La direcció vol comprovar, sobretot, fins on estan disposats a arribar els renovadors en el seu suport a Raül Moreno.

En qualsevol cas, i com una eventual solució de compromís, queda a la recàmara l'alternativa de l'alcalde accidental, Joan Carles Mas, primer tinent d'alcalde i responsable de l'àrea de serveis interns i promoció econòmica. De tota manera, els renovadors ho consideren un continuista.

Raül Moreno, amb Montilla
Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 josep ruiz garcia, santa coloma , la de farners, 05/11/2009 - 13:47

No us hi mateu, sortira en Fogue, espos de la Manuela de Madre. Missio: esborar totes les petxes i ilegalitats del pas de la seva dona per l'alcaldia per un si de cas.

#5 Lluis, Sabadell, 05/11/2009 - 09:35

El que cal és acabar amb aquesta xarxa corrupta: http://www.youtube.com/watch?v=8aKd-Lx-zlU

#4 Eva Maria, santa coloma, 04/11/2009 - 22:42

Todo esto de Santa Coloma es un desproposito ,que hagan elecciones ya, una persona que esta en el ayuntameinto no tiene nada que ver con e alcalde, y además es el encargado de la via pública ya está todo dicho.

#3 Sebastià, bcn, 04/11/2009 - 19:18

El que haurien de fer és convocar eleccions immediatament i deixar de fer i desfer com si les alcaldies fossin una monarquia hereditària on poden col.locar a dit qui vulguin. Que posin una gestora com es va fer a Marbella.

#2 Bartu, Hoyo de Manzanares, 04/11/2009 - 18:35

Hosti!!! com es possará la de Madre!!!