Publicitat
Política · 9 de Maig de 2019. 19:47h.

La República no existeix

Tres diputats catalans se’n van a Madrid a fer de parlamentaris

La República no existeix

Laura Borràs (foto: Parlament)

L’exconsellera de Cultura, Laura Borràs, el diputat d’ERC, Gerard Gómez del Moral; i la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, s’han acomiadat aquest dijous del Parlament de Catalunya abans d’anar-se’n al Congrés a fer de parlamentaris. També deixen la cambra catalana per ser diputats a la cambra baixa els exconsellers en presó preventiva Jordi Turull, Josep Rull i Oriol Junqueras.

El diputat d’ERC, Gómez del Moral, ha estat el primer en pronunciar el seu discurs de comiat. “Acomiadar-se mai és senzill, i sempre hi ha moltes emocions a flor de pell, més quan companys del nostre partit avui no hi són, representen llaços grocs, bé perquè siguin presos, bé perquè siguin a l’exili o bé perquè hagin hagut de renunciar per la repressió”, ha manifestat.

85568-moral.jpg

Del Moral també ha llegit una carta del líder d’ERC, Oriol Junqueras, qui també deixa la cambra catalana per anar al Congrés. L’exvicepresident del Govern ha escrit que “ho faig trist i esperançat a la vegada. Esperançat, perquè estic absolutament convençut que guanyarem, que aconseguirem la llibertat d’aquest país”.

De la seva banda, Borràs ha demanat posar Catalunya “per davant de tot” perquè la cambra catalana tinguin “l’honor” de proclamar la independència. “Si es posa Catalunya per davant de tot, el nostre Parlament tindrà l’honor més gran de la seva vida: proclamar al mon democràticament, pacíficament, la nostra llibertat. Jo espero poder tornar per veure-ho”.

Finalment, la diputada de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha aprofitat el seu discurs de comiat per denunciar que “aquest Parlament reflecteix la confrontació social i la divisió social que ha generat el nacionalisme”. “El procés ha fet molt de mal a Catalunya i això s'ha vist reflectit en els seus representants legítims”, ha conclòs.

98714-arrimadas.jpg

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 Josepmarti, Cambrils, 10/05/2019 - 16:06

El caso es seguir chupando del bote.
No quieren a España ni a los españoles pero si quieren su dinero.
Si tuvieran dignidad y vergüenza después de lo que han provocado ni se acercarian por Madrid .

#3 Soloesmiopinion, Tabarnia, 10/05/2019 - 15:27

La pasta es la pasta. A ver si vais a querer que se pongan a trabajar a estas alturas.

#2 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 10/05/2019 - 01:37

Le Figaro sobre Quim Torra :

"Sus clichés sobre los españoles son simplemente racistas. Es un admirador de la peor tendencia del nacionalismo catalán. Siente fervor por movimientos políticos vinculados al fascismo."

lefigaro.fr 16-5-2018

#2.1 Santi, Sabadell, 10/05/2019 - 09:10

Le Figaro ha acertat de ple. El Torrat, que tenim al front de la institució se li fa la boca aigua per repetir les barabaritats que van protagonitzar la banda del Companys al 34. El seu acte davant els gamberrets dient "apreteu,apreteu" es la versió moderna d'aquella foto on sortia el malefic Companys donant les armes als criminals de la Fai.

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 10/05/2019 - 00:39

Aquí lo importante es lo de siempre: seguir cobrando del estado "opresor". que se lo pregunten al Rufián que se lleva calentitas sus 155 monedas de plata cada mes y ya se ha comprado un caserón.