Publicitat
Política · 26 de Febrer de 2019. 22:38h.

La República que no va existir mai

Forcadell deia que "volia parlar amb Espanya en peu d'igualtat"

L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, va ser l'encarregada de la lectura de la declaració parlamentària d'independència que van signar els diputats independentistes el 10 d'octubre i que es va votar el dia 27 del mateix mes. El text establia, entre altres coses, la voluntat d'obrir una negociació "en peu d'igualtat" amb l'Estat espanyol i instava a la Unió Europea a "intervenir per aturar la violació de drets civils i polítics".

La declaració dels representants que va llegir Forcadell al Parlament recalcava "la voluntat d'obrir negociacions amb l'Estat espanyol, sense condicionants previs, adreçades a establir un règim de col·laboració en benefici de les dues parts. Les negociacions hauran de ser, necessàriament, en peu d'igualtat".

La declaració constituïa "la República catalana, com a Estat independent i sobirà, de dret, democràtic i social". També posava en coneixement "de la comunitat internacional i les autoritats de la Unió Europea la constitució de la República catalana i la proposta de negociacions amb l'Estat espanyol" i instava a la "comunitat internacional i les autoritats de la Unió Europea a intervenir per aturar la violació de drets civils i polítics en curs, i a fer el seguiment del procés negociador amb l'Estat espanyol i ser-ne testimonis".

Carme Forcadell ha refusat el text a preguntes de la fiscalia durant la seva declaració davant el Suprem. L'expresidenta del Parlament ha assegurat aquest dimarts a la tarda que la declaració unilateral d'independència va ser una mera "declaració política" que no tenia "transcendència jurídica". "El 27 d'octubre es van aprovar dues propostes de resolució, i es van votar, i es va llegir un preàmbul que era una declaració política sense conseqüències jurídiques", ha assegurat.

Forcadell ha assenyalat que la declaració d’independència no es va votar ni es va publicar, sinó que es va incloure en el preàmbul de dues propostes de resolució, una sobre el rebuig a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, i una altra que instava el Govern a impulsar un procés constituent.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Pep, Sitges, 01/03/2019 - 09:14

Per a ajudar a la seva reinserció a la societat, mentres estigui a presó, l’haurien de fer veure i escoltar dia rere dia les seves declaracions davant els jutges. Ni un pas enrere deia

#7 Javieritu, Palma de Mallorca, 27/02/2019 - 14:01

Parecía que iba a hacer la primera comunión.

#6 El Sifoner, Castelló, 27/02/2019 - 10:56

Todavía tendrán suerte. Es tal el miedo que tienen a sus seguidores, que han preferido la cárcel, al tener que dar la cara ante sus seguidores y demostrar que les han engañado, que todo ha sido teatro. Es posible que la pena al final sea menor de lo esperado, pasaran unos años y para su gente serán unos mártires. El precio a pagar barato.

#5 Demetri, Barcelona, 27/02/2019 - 09:12

Aquesta li han d'aplicar un bon correctiu d'uns anys llargs entre reixes, es l'unica manera que aquesta colla de fanatics tinguin una bona cura d'humiltat i de sanitat mental. Pero justament aquesta que va tenir una activitat altanera i vanitosa ara resulta que te vocació de samaritana...a tots els que va enganyar els haurà de donar explicacions

#4 Tabarnés puro, Barcino, 27/02/2019 - 07:09

Vaya panda de mentirosos, chorizos, trileros, estafadores, sinvergüenzas, jetas, ladrones, cantamañanas, manipuladores, mangantes, cobardes, engañabobos, sabandijas, vendehumos, robaperas, apandadores, traidores, traicioneros, felones, cuentacuentos, ...