Publicitat
Política · 9 de Juliol de 2021. 19:53h.

"La República també va afusellar a tort i a dret"

Joaquín Leguina, històric del PSOE: "Franco va seguir matant després de la guerra"

"La República també va afusellar a tort i a dret"

L'exalcalde de la Comunitat de Madrid, Joaquin Leguina, en una entrevista al canal de youtube de Xavier Rius, ha defensat que "Franco va matar més" que el bàndol republicà, malgrat assenyalar també que "a la rereguarda republicana es va afusellar a tort i dret a gent que no tenia cap delicte".


"Franco va seguir matant després de la guerra, era un dictador, ja està enterrat, no en parlem més de Franco. Sobretot que no parlin contra Franco gent que no va estar contra Franco, perquè no havien nascut", ha reclamat, a més de recordar que ell si va lluitar contra la dictadura.

"S'està mitificant la República i els partits d'esquerres, que eren uns extremistes", ha lamentat. "Durant la República hi va haver molts morts als carrers perquè hi va haver moltes vagues i manifestacions", ha indicat. "No hi havia porres, l'ordre públic es mantenia a força de fusells", ha sentenciat.

Joaquín Leguina, expresident de la Comunitat de Madrid (1983-1995) i crític amb la gestió de Pedro Sánchez al capdavant del Gobern i del PSOE, ha fet aquestes declaracions en una entrevista arran de la publicació del seu llibre "Pedro Sánchez. Historia de una ambición" (Espasa).

El partit li ha obert recentment un expedient disciplinari per fer-se una foto amb Isabel Díaz Ayuso, la candidata del PP, en les recents eleccions autonòmiques.

 

 

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#8 Lliçó de història, Barcelona, 10/07/2021 - 13:58

La realitat de la història del nostre pais que molts modernillos de tres al cuarto intenten disfressar, esquerres guays, dretes fatxes i franquistes

#7 Arnat, Barcelona, 10/07/2021 - 09:49

Quan les tropes de Franco van entrar per la Diagonal, la gent va sortir per aclamar-los agraint que haguessin acabat amb aquella banda de delinquents comandats pel sanguinari Companys i el botxi Garcia Oliver que van convertir Catalunya en un infern, torturant (txeques d'erc), robant, cremant i matant a gent inocent. Lo d'aqui no es pot perdonar

#6 electra, Barcelona, 10/07/2021 - 08:50

Por favor no hablar más de franquismo, muchos aun tenemos pesadillas!!!!!

#6.1 pepe, Andorra, 12/07/2021 - 09:51

eso es pq estabas en politica, mas o menos como ahora es mas, ahora incluso es peor pq te montan una orgia de pruebas falsas para fastidiarte. Y durante la guerra civil en Barcelona, se fusilo a mas personas q durante el franquismo. A ver si revisas tus pesadillas, pq muchos dijeron lo mismo cuando entro Yague por la diagonal y solchaga por Tibidab

#5 jose , AMPOSTA, 10/07/2021 - 08:37

Lluis companys tambien fue un sanguinario bajo su mandato se permitio encarcelar y fusilar a gente por solo ir a misa, esquerra republicana tambien deberia acachar la cabeza y asumir su parte de culpa

#4 Marcial Heredia, el circo de la tele, 10/07/2021 - 08:03

La izquierda sólo usa “verdades imaginarias”, los famosos unicornios rojos que tanto entretienen a los niños. Con la realidad se llega hasta donde se llega, y no es muy lejos. Los unicornios imaginarios, en cambio, no tienen límites de recorrido. La luna se toca con la mano si hace falta. ¿Que también fusilaron? no nos jodas Joaquín.