Publicitat
Política · 8 de Gener de 2021. 10:41h.

La revenja del PDECAT

Es queda amb la marca electoral de JxCat

La revenja del PDECAT

La Junta Electoral Central (JEC) ha certificat que el PDeCAT manté els drets electorals de la coalició Junts per Catalunya per a les properes eleccions del 14 de febrer.

La JEC entén que els drets li corresponen al PDeCAT perquè "és l'única formació política d'aquella coalició electoral que es presenta en aquest procés electoral".

En les eleccions de 2017, Junts per Catalunya es va presentar formalment com una coalició entre el PDeCAT i Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i, en no presentar-CDC a les eleccions, la JEC entén que el PDeCAT és l'única formació hereva de la coalició que concorre a les eleccions.

Tot i que la JEC reconeix que un partit anomenat Junts per Catalunya es presenta a les eleccions, apunta que aquest fet "no afecta la referida coalició electoral que va estar integrada únicament" pel PDeCAT i CDC.

El PDeCAT, en un comunicat, assegura que "en tot moment ha defensat que aquests drets li pertanyien i els faria efectius, no fer-ho seria un frau per als electors, associats i totes les persones que representen el PDeCAT a les institucions, també al Parlament, on compta amb 5 diputats".

"Aquests drets electorals no són una entelèquia, tenen a veure amb la presència necessària i preceptiva del PDeCAT a la Taula de Partits sobre les eleccions que convoca el conseller Bernat Solé, la incidència en la cobertura dels mitjans de comunicació públics i també, per exemple, el repartiment de la presència en espais de propaganda electoral de tota mena. El PDeCAT farà el necessari per vetllar pel compliment d'aquest acord de la JEC. Sabíem que teníem raó", conclouen.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 Joan, BCN, 09/01/2021 - 09:20

Proposta: JxPT Junts per Trump i Puigdemont.

#7 Jon, Bcn, 08/01/2021 - 23:04

Si hasta las siglas se roban entre ellos , que menos que utilizar nuestro dinero en chiringuitos, sueldos y pensiones varias. Total , como dijo la menistra "EL dinero público no es de nadie"

#6 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 08/01/2021 - 19:33

¡Gooooool!
¡A por el empate!
Esto es la política nacionalista futbolera catalana. Eso sí, los jugadores están muy bien pagados.

#5 Soloesmiopinion, Tabarnia, 08/01/2021 - 15:43

Bueno,el Vivales y sus acólitos pueden presentarse como JxCash, que al fin y al cabo, les representa mejor.

#4 Sergi Sergio, Barcelona, 08/01/2021 - 14:53

El vivales, vividor de Puigdemont se presento por la coalicion del PDeCAT y CDC, luego una vez se hizo emperador de Waterloo monto su partido, por tanto la decision es la justa y correcta.