Publicitat
Política · 11 de Gener de 2019. 12:37h.

La secretària general d'ERC no es mulla sobre els Pressupostos

Pere Aragonès aposta per aprovar-los si es converteixen en "una segona volta de la moció de censura"

La secretària general d'ERC no es mulla sobre els Pressupostos

ERC reuneix avui la seva executiva per primer cop a Ginebra, on està exiliada la secretària general del partit, Marta Rovira. D'aquesta manera, i a les portes del judici que processarà també el president del seu partit, els republicans volen denunciar la repressió contra l'independentisme reunint de manera presencial els quadres dirigents amb Marta Rovira.

"Estem a les portes del judici del Suprem, un judici que nosaltres identifiquem com un judici contra el referèndum, un judici contra l'1 d'octubre, un judici contra la democràcia, un judici que pretén posar límits a la democràcia", ha dit la secretària general del partit.

"Per nosaltres res hauria de limitar els drets democràtics. Estem debatent avui com ens enfortim, com combatem això perquè aquest judici afectarà el nostre projecte polític, l'opció política que nosaltres hem defensat. Serà un judici contra l'independentisme contra el projecte polític de construir una república amb tothom i absolutament per a tothom", ha afegit.

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, no ha volgut pronunciar-se sobre el suport del seu partit als pressupostos que presentarà Pedro Sánchez al Congrés. En aquest sentit, Pere Aragonès ha dit que ERC només pot donar suport als pressupostos del PSOE si abans s'obre una negociació política perquè els catalans puguin escollir el seu futur i s'acaba amb "la situació de repressió política":

"Ens mantenim en el que hem dit les últimes setmanes. Si aquests pressupostos generals de l'Estat són, com planteja Pedro Sánchez, una segona volta de la moció de censura, hi ha d'haver-hi motius suficients perquè l'esquerra independentista doni suport a aquesta nova etapa de la legislatura fins el juny del 2020", ha indicat.

"Hi ha dos problemes evidents que no es poden defugir: la situació de repressió política com ho demostra que la nostra secretària general està en un exili forçat. I l'altra qüestió és que l'Estat no vol abordar una negociació política perquè els ciutadans de Catalunya escullin lliurement el seu futur. Sobre aquestes dues qüestions ens han de demostrar que el PSOE és diferent del Partit Popular", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Cris, Barcelona , 11/01/2019 - 16:16

Ni un pas enrere !!

#3 Jos, VNG (Ghost Republic), 11/01/2019 - 13:42

Evident, els hi enteresa Pedro Sanchez al govern.
Ja ho va pronosticar Borrell: Que s'hi juguen a que al final aproven els presupostos (la va encertar).

#2 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 11/01/2019 - 13:20

Pues es complicado que no se moje: con lo que le gusta llorar, lo increíble es que Marteta "fins al final" Rovira no acabe de lágrimas hasta los tobillos… Lo mismo es porque no tiene las cámaras delante para inmortalizar el momento.

#1 La Mare Superiora, Saint Kitts and Nevis, 11/01/2019 - 13:02

Què vol dir això que no es mulla? Per què hauria de mullar-se la Martona?