Publicitat
Política · 21 de Gener de 2021. 14:19h.

La sentència senta precedent

El conseller admet que pot afectar "centenars d'alcaldes i alcadesses"

La sentència senta precedent

La sentència que del TSJC que condemna el conseller d'Exteriors, Bernat Solé, a un any d'inhabilitació i a 16.800 euros de multa per "desobediència greu" per la seva participació en el referèndum de l'1 d'octubre quan era alcalde d'Agramunt pot sentar precedent per a la resta d'alcaldes i alcaldesses investigats per participar en el referèdu.

Solé ha admès en la roda de premsa al Palau de la Generalitat que "aquesta és una sentència als centenars d'alcaldes i alcaldesses que van estar al costat de la ciutadania durant l'1 d'octubre i als més de dos milions de persones que van votar".

També ha afirmat que "condemnant-me a mi es condemna a tot el món local compromés amb el país i amb la democràcia" i ha donat "tot el meu escalf i suport als alcaldes i alcaldesses que tenen causes judicials obertes". "La judicialització no s’atura, i arriba a tots els àmbits. N'hem tingut mostres molt recents i avui ho tornem a comprovar amb la sentència que demana la meva inhabilitació", ha afegit.

El vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, ha qualificat la sentència de "venjança" perquè, segons ell, "no obeeix a cap lògica de la justícia". "Solé és el primer alcalde inhabilitat per situar-se al costat dels seus veïns i veïnes, per situar-se al costat de la democràcia i la llibertat, i amb ell, es condemna als més de dos milions de catalans que van votar l'1-O".

Finalment, ha exigit "la fi de la causa general contra l’independentisme", "la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats", "la rehabilitació de tots els represaliats i l’arxivament de les causes pendents" i "la celebració d’un referèndum d’autodeterminació".

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#25 gurguri , barcelona, 22/01/2021 - 21:34

El Sr.ISMAEL PEÑA LOPEZ, tiene el cargo de participación ciudadana y procesos electorales, habla claro lo entendemos todos.Pero los periodistas como el excelso BASTÉ pierden el tiempo en hacer la pelota a los Consellers que no dicen nada.

#24 Neferu, Barcelona, 22/01/2021 - 15:17

NO, saltarse las leyes de la constitución de un país, y las propias del Estatut y del Parlament, NO es estar, comprometido con la democracia, sino todo lo contrario. Es estar en contra de ella, como muy bien nos han demostrado y siguen demostrándolo cada día. Puede que para el rebaño sea creíble lo que dice pero, no todos somos rebaño

#23 no soy nadie, barcelona, 22/01/2021 - 08:41

¿os imagináis a todos estos alcades inhabilitados y pagando entre 10.000 y 20.000 euros? Se acaba la tontería

#22 Dark Paco, Tarragona, 22/01/2021 - 01:03

Lo malo de que inhabiliten a tantos alcaldes es que luego los enchufarán en chiringuitos subvencionados variados de la Gene duplicando su gasto actual.

#21 Barcelona, Barcelona, 21/01/2021 - 23:45


És el que té saltar-se les lleis democràtiques. Ningú està per sobre de la llei. Si una cosa tan elemental no s'entén és que no estan capacitats per governar cap administració pública.