Publicitat
Política · 9 de Febrer de 2011. 13:35h.

La Sindicatura veu possibles delictes a l'Ajuntament de Cunit

Detecta un 'forat' de més de 2,5 milions en els comptes de 2007

La Sindicatura veu possibles delictes a l'Ajuntament de Cunit

Imatge d'arxiu de l'alcaldessa de Cunit, Judith Alberich (PSC)

La Sindicatura de Comptes ha detectat operacions fraudulentes a l'Ajuntament de Cunit durant els exercicis 2006 i 2007, segons un informe d'aquest organisme lliurat al Parlament. A més, es considera que aquestes operacions podrien ser constitutives de delicte.

L'informe ha permès analitzar els balanços pressupostaris i el sistema de contractació de diferents serveis, així com l'adjudicació d'alguns projectes d'obres.

La Sindicatura ha intervingut en aquest cas arran de les denúncies que el grup municipal de CiU de Cunit, a l'oposició, va presentar sobre les actuacions de l'equip de govern, integrat per PSC i PPC.

Els auditors han trobat anomalies en les contractacions de l'empresa de neteja Cespa, i en el procés d'indemnització a l'empresa encarregada del servei al pavelló de Cunit. D'altres irregularitats fan referència al contracte signat amb l'empresa Sorea, i a les obres del complex cultural.

Als comptes de 2007, la Sindicatura considera que existeix un desfasament de més de 2,5 milions d'euros entre les dades que ha proporcionat oficialment l'Ajuntamentel i les calculades per l'ens fiscalitzador.

"De les operacions examinades", s'afirma, "es pot concloure que en els exercicis fiscalitzats s'observen greus incompliments de la normativa vigent que fan que alguns dels contractes revisats es poguessin arribar a qualificar de nuls de ple dret i que podrien constituir indicis de responsabilitat comptable i fins i tot penal".

Sobre una altra operació municipal, s'indica que "la Sindicatura considera que, en vista dels fets exposats, podria haver-hi indicis d'un delicte previst en el Codi Penal, si bé l'apreciació de la concurrència del tipus penal únicament correspon a la jurisdicció penal".

Igualment, s'afegeix que "addicionalment, el fet de no haver quedat acreditada l'existència de contraprestació respecte dels pagaments efectuats per la corporació local comportaria l'existència d'indicis de responsabilitat comptable, tsi bé l'apreciació de l'existència de responsabilitats comptables únicament correspon al Tribunal de Comptes".

De la seva banda, l'equip de govern ha presentat al·legacions a aquest informe de fiscalització. Al primer document d'al·legacions, signat per l'alcaldessa, Judith Alberich (PSC), s'afirma que "manifestem que l'Ajuntament, amb caràcter general, aplica les normes que preveu la instrucció del model normal de comptabilitat local, i, en tot moment, procura que seus comptes presentin una imatge fidel de la situació econòmica i financera".

També es diu que "pel que fa a la comptabilització, en comptes extrapressupostaris, de conceptes que haurien de ser pressupostaris, l'Ajuntament amb caràcter general, opta per aquesta alternativa quan el departament responsable de la comptabilitat no té la documentació documentació necessària per ser comptabilitzat en les corresponents comptes pressupostaris, i s'intenta regularitzar el més aviat possible".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 anonimo, cunit, 20/02/2011 - 20:12

tambien han de pagar complices y benefactores por favor

#4 brucebanner, cunit, 10/02/2011 - 21:13

ara , ara¡¡¡¡¡ que la gent començi a donar-se conte de veritat de la de pasta k el ajuntament de cunit s ha kedat de tots nosaltres, k paguin com lo k son...

#3 alexandra, cunit, 10/02/2011 - 19:06

Ja era hora que surtis tot a la llum, encara han trigat massa. I ara els culpables que paguin i els facin retornar tot el que han malversat, i qui ha fimat el que no habia de firmar que també li facin retornar.....Alex

#2 Xavier, Cunit, 10/02/2011 - 15:05

Això es veia venir. No es poden llençar els diners i malgastar-los pel fet que no son teus. Ha pasat Mercadona y ens heu fet creure que Carrefour també volía venir, ja no os creuen ni els vostres doncs sou massa mentiders. Torneu-nos els nostres diners i de pasada MARXEU JA.

#1 Perepetit, CUNIT, 09/02/2011 - 20:36

Ja era hora que algú digués i publiqués el que està passant a Cunit, a veure si la justícia posa ordre a aquesta casa del poble, de veritat que ho agrairem tots els cunitencs i els nostres fills també, perquè el pastís és molt gran.
¡¡¡ felicitats Sindicatura ¡¡¡¡